Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Xmat

Need For Speed: World aneb 5/10 by LEVEL

Recommended Posts

fb5755ffad943ab2aa50cf3663359059.jpg

 

http://www.youtube.com/watch?v=B65ggMwwP3M

 

Úvod

Nedávno jsem si koupil časopis level, číslo 195 a zaujala mě recenze na Need For Speed: World. První na co jsem se podíval bylo hodnocení, pouhých 5/10, což není u novějších Need For Speed poprvé, ale přece jen NFS World bylo v preview popisované jako revoluční online závody. Tak jsem se pustil do stahování a za chvíli už jsem hrál.

 

O čem to vlastně je?

Po bezproblémovém downloadu z domácích stránek a instalaci jsem byl vpuštěn k výběru prvního auta, jeho barvy a modelu (5 aut, 4-6 barev a 2 modely od každého), nastavení profilu, vybrání loga jezdce. První, nad čím jsem se zastavil byla grafika. Připadalo mi, jako bych se vrátil do doby Undergroundů, grafika je kostrbatá, výstavba mapy poměrně chudá (všude po krajích hladné obrubníky), nulová volnost vyjet si trošku mimo silnice. Když jsem se jaksi smířil s tím, že ani grafika vozidla není taková jakou bych si představoval, stíny jsou naprosto příšerné, tak jsem byl uvrhnut do prvního singleplayer závodu který byl jaksi prostřihán tutoriály o nějakých power-upech. Ostatně bych řekl že není třeba moc představovat systém závodů v Need For Speed, moc inovací tam není, spíše naopak. Jsou k dispozici pouze 2 game módy (z bodu A do bodu B a okruhy), hratelnost je dosti arkádová, auto se drží silnice jak magnet lednice.

 

Multiplayer, power-upy

Pokud by se nejednalo o online hru, již v téhle fázi bych jí okamžitě vypnul, pro Single Player hraní nemá vůbec nic. Multiplayer je zde zastoupen také ale dosti omezeně, dá se hrát maximálně v osmi hráčích pouze na cca 4-5ti tratích (ze začátku, posléze se otvírají další, takže to není až tak kritické), přičemž můžete své kamarády přidávat do Friend Listu a vytvářet i privátní závody. Ale to je co se týče možností vyžití s ostatními hráči vše. Jediná věc, která je ve hře alespoň trošku zajímavá jsou power-upy. Za každý závod dostanete na konci pár nějakých power-upů, které můžete během závodu používat. Například přivoláte na vedoucího závodníka magnet, který na něj přitahuje veškerou civilní dopravu, nebo použijete pro sebe zvýšení váhy auta a při srážkách snadno odstrčíte soupeře. Power-upů jsem zatím objevil asi 12, snad jich později bude více.

 

Policie

Naštěstí nám alespoň nechybí ve hře policie. Tedy naštěstí, zatím pro mě byla spíše opruz (při čekání na připojení k závodu jsem několikrát narazil do policie a začala mi honička). Ostatně ani honičky s policí nejsou zas tak zábavné jako byly v singleplayerových NFS. Nenechat se chytit je až podivně primitivní, zato záhul je jim utéct. Proto se honičky odehrávají většinou dost dlouho a přechází do nudy, kdy prostě jen projíždíte uličkami a čekáte, kdy už se konečně evade bar naplní. K tomu ale prostě nedochází, protože policie je všude, vynořuje se před vámi, za vámi, navíc se chovají naprosto příšerně, krosí civilní dopravu více než vy. A když například projedete benzínkou, která vybouchne, zničí to policii za váma a vy si myslíte, že po vzoru z normálních NFS konečně utečete, tak stejně z postraní uličky vyjedou další tři auta a můžete začít na novo. Navíc po úspěšném útěku se vám zobrazí jakýsi cooldown, jehož funkci jaksi nechápu. Myslel jsem si, že bych v době kdy ho mám neměl dělat žádné přestupky. Ale i přesto když je nedělám a projede kolem mě policie, začne mě znovu honit. A navíc, normálně si vás policie vůbec nevšímá. Můžete jezdit po chodníku a kácet lavičky a telefonní budky, narážet do okolních aut a projet křižovatku na červenou rychlostí 200 km/h, ale stejně si vás nevšímají i když svištíte kolem. Honička začne až v momentě, kdy do nich pořádně bouchnete, ani ťuknutí je nerozhoupe k nějaké akci.

 

Tuning, design

Leveling systém je samozřejmě také přítomný, čím vyšší, tím lepší auta, "tuning", nálepky... Ale řekl bych že hráč není dostatečně motivován pro levelování dále, protože závody jsou dost jednotvárné a nezajímavé. A to že budu mít lepší auto mě také moc nepovzbudí, protože slavné Need For Speed tunění je prakticky vypuštěno a místo něj si můžete pro své auto koupit pouze jakýsi balíček součástí a nemáte vůbec možnost si upravovat karoserii auta dle svého (např. pro level 5 existují pro mé auto 3 balíčky a jeden z nich si musím vybrat, pokud chci aby auto vypadalo alespoň trochu k světu. Žádné mazlení se s jednotlivými součástkami). S nátěrem se dá vyhrát už lépe, ale pouze na vyšších levelech, na začátku máte jen pár jednoduchých nálepek. Na každém levelu také obdržíte jakýsi talent point, který můžete rozdělit k pár dovednostem, jako je například delší trvání power upů, o pár procent vyšší příjem herních peněz, zvýšení váhy vozidla při kolizích, zobrazení policejních hlídek na mapě atd.

 

 

A na závěr? Zklamání, a velké.

 

 

Homepage: http://world.needforspeed.com/

Download: http://world.needforspeed.com/logind1?xl=%2Fdownload

  • Upvote 2
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
....

Navíc po úspěšném útěku se vám zobrazí jakýsi cooldown, jehož funkci jaksi nechápu. Myslel jsem si, že bych v době kdy ho mám neměl dělat žádné přestupky. Ale i přesto když je nedělám a projede kolem mě policie, začne mě znovu honit.

....

Hele, tys nehrál NFS Most Wanted? Tam je to úplně stejný. :D Když dojde k envade zobrazí se cooldown. Po dobu cooldownu nesmíš potkat žádnýho fízla (je někdy dobrý zastavit a čekat).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Právě že hrál. A právě to tam neni stejný. Tady nestačí zastavit. To jsem také poprvé udělal, ale hle, kolem mě prosvištěl policajt a začal mě znova honit.

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Právě že hrál. A právě to tam neni stejný. Tady nestačí zastavit. To jsem také poprvé udělal, ale hle, kolem mě prosvištěl policajt a začal mě znova honit.

Jo, ale to se MW taky stává. Mě osobně se to stává poslední dobou pořát (nfs mw). :blink:

Prostě to maj nevychytaný, já to vyzkouším no.. ..jinak k tý grafice, koukal jsem na nějaký screeny z toho a je to divný.. :D Čáry na silnici v zatáčce jsou hranatý mnoho(málo)úhelníky a né křivky.. :rofl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak ta grafika je skutečně jak z undergroundů no... kdybych si zvedl detaily na full bylo by to asi lepší, ale mám pak 2 FPS :D

 

Mimochodem v tom zavodu na videu co je tady jsem nakonec skončil na prvním místě :D i když to tak ze začátku nevypadalo. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na videu to vypadá příšerně. Promrhaná šance. Kdy si konečně autoři NFS uvědomí, že chceme něco jako Forzu nebo Gran Turismo na PC. Alpské tratě z bodu A do bodu B, nějaký pěkný a složitý okruh po úzkých cestičkách sopečného ostrovu, prostě cokoliv jiného než jedno a to samé město. Trapný tuning a model jízdy a lá vznášedlo po sto padesáté mě už absolutně nezajímá. Momentálně hraju přes PSX emulátor GT2 a NFS se může jít vycpat. Grafiku vem čert, ale zábava a motivace jsou prostě jako z jiné planety.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×