Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Blyzzy

Ako dostať ľudí na svôj server?

Recommended Posts

Návod som písal sám, s vlastných skuseností.

 

//////////////////////////////////////////////////////

 

Dúfam, že tým, ktorý práve zakladajú server a nevedia si rady pomôžem.

 

//////////////////////////////////////////////////////

 

-------------- 1. krok: --------------

 

Veľmi dôležité je, aby ste spravili prvý dojem čo znamená, že to chce kvalitný web. Fórum je tieš veľmi dôležitý. Rôzne aplikácie, arena tými možnože aj pvp štatistiky. Online štatistiky a podobne.

 

-------------- 2. krok --------------

 

2. krok závisí od toho, aký server máte:

 

Blizzlike

 

Pokiaľ máte blizzlike tak hráči majú dosť problémi s goldmi a expením. Návrh by mohol byť: Pár g na začiatok... preteky alebo rôzne eventy na goldy, alebo leveli naviac.

 

 

Fun

 

Pokiaľ máte fun server, hráči radi chodia pvp a aj pve. Je dôležité robiť časté eventy, vymýšľať a vytvárať nové itemi. Tiež tak zvíšiť gold rate.

 

 

Instant

 

Hráči na instanty chodia, pretože sa im nechce expiť. Ale zaujíma ich nové questy možno sem tam aj niake itemi. Pokiaľ by ste tam nemali veľa ľudí môžte spraviť pár dočastných zmien. Myslím tým dať s4, alebo iné equipi môžte navrhnuť iba za pár goldov alebo honorov. Pokiaľ by to nalákalo ľudí môžte podobné ale nie až tak velké akcie usporiadať častejšie.

 

 

Giga Fun

 

Pokiaľ chcete vlastniť ggf tak Vám musím povedať, že mať kvalitný ggf by mohli vlastniť iba skúsený. Ggf obnáša pár vecí, ktoré budú od Vás hráči chcieť stále ďalšie a ďalsie. Jedná sa o nové itemi, nové q, a časté vylepšovania a zvečovania máp. (čo znamená, že väčšie xp zony, pvp zóny a mnoho ďalšieho.)

 

 

-------------- 3. krok --------------

 

TU najdete všetko čo budete na spracovavanie serveru potrebovať.

 

Dúfam, že vam aspoň trochu pomohlo. Ospravedlňujem sa za to, že to nie je krajšie spísané.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nepovedal by som u funu vytvárať nové itemi. Skôr gigafun. Podľa mňa ide na fune o to, chodiť PVP a PVE a čo najviac sa zabaviť so zdvihnutými ratmi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Já mám pro natahání lidi jen dvě věci.. a to pěkně udělaný web a co nejvíc koupených reklam :)

EDIT: Reklamy jsou dneska základ, bez těch se prostě jen tak nezviditelíš ;)

A samozřejmě taky kvaltně uělaný server

Edited by Jackings
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

zní to jak rady ptáka loskutáka od někoho z maniusu. co si pamatuju tak podobný "návody" typu "desatero začínajícího admina" apod. tu vždy byly, většinou od nezkušených lidí, a většinou na prd. tohle není vyjímkou...

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Největší lákadlo na hráče jsou jiní hráči :).:whistling:

Jinak v případě instantu bych mohl dodat pár zkušeností, základem je shop. Udělaný co nejjednodušeji aby si hráči rychle a bez problému nahodili EQ dozačátku pak už to většinou jde samo. Mě osobně vždycky hrozně štvalo zdlouhavé vytváření a hlavně hledání.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lákadlo na instant by konečně mohlo být tak, že hráč si vytvoří postavu a bude tam mít nejlepší equip...samozřejmě podle nějakého toho offi addonu nebo měřiče...a déle, aby si to mohl vyměnit...Tohle jsem ještě nikde neviděl...mít ze startu hned equip na sobě a jít PvPčkovat..udělejte to jak na PTR offíku a budete mít hodně velké + pro hráče, kteří tam jdou testovat postavy....vemte si, že příjde hráč a chce si otestovat kdo bude lepší ve finále...a musí tam strávit 1/2 dne....místo 1/2 hodiny

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak dostat lidi na svůj server? Já bych nezapoměl na registraci do nějakých katalogů serverů na wow. Jakou si myslíte že mají tyto katalogy váhu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

,,Pokiaľ máte blizzlike tak hráči majú dosť problémi s goldmi a expením. Návrh by mohol byť: Pár g na začiatok... preteky alebo rôzne eventy na goldy, alebo leveli naviac.´´

:music: myslela jsem si ze blizlike ma byt jako ofik tak proc davat ,,Pár g na začiatok´´ ? a proc o tom zakladate tady tema kdyz to ani neni po pravde ?

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Co SEO optimalizace? Př.: když budeš mít super server s málo bugy, ale nikdo o tobě nebude vědět, kolik myslíš, že ti bude hrát lidí na serveru?

  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niečo prečítaj, hlavne prvú vetu. ;-)

 

To že server bude bez bugov, nie je žiadna SEO optimalizácia. :-)

 

A proč mi to píšeš? Ja sem tohle nikdy neřek. Napsal sem tam, že i když budeš mít server bez bugu atd., tak to není všechno, že je taky důležité SEO a přehledné stránky.

 

Edit: ty přehledné stránky sem ti teď doplnil :).

Edited by Drahoš

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koukám že tady to zase někdo nepochopil co ? To spíš ty si přečti co je to SEO.

 

Prepáč Wladass, ale on ten príspevok nesformuloval tak a nespomenul tam žiadny web, napísal : SEO Optimalizacia. Príklad : Server bez bugov atp, akurát som ho zle pochopil.

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×