Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Brisingr

Hledám IT pro zprovoznění veřejného MOP serveru [finanční odměna]

Recommended Posts

Prosím o uzavření topicu, potřebného člověka (dva) jsem našel, děkuji.

 

Též děkuji Jenickovi a Holaverovi za vyjádření se :)

Edited by Brisingr

Share this post


Link to post
Share on other sites

A veľkosť finančnej odmeny? :) Len pre zaujímavosť ľudí, ktorí by mohli o to mať záujem a nezdržovali sa danej otázky.

Edited by Lkopo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nechci rýpat ale nevěřím ti že hraješ wow 5 let. + Jestli chceš udělat kvalitní pandaria server tak bych doporučil více než jednoho aktivního developera :D třeba takový pandashan má kolem 8 developeru a dělají na tom serveru už přes půl roku :D a furt tam tak 30-40% věcí nefunguje :) takže good luck

 

Edit: A pokud by to dotyčný měl zvládnout sám tak by musel pracovat na plný úvazek což u developera si připrav takových 20-30 000 (omlouvám se pokud sem dal špatnou částku nevím kolik berou developeři) :D

Edited by Zeiseth

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vím co je to za práci neboj se a já nějaké developery mám a budu dělat nábor, sám devuju (SQL). Potrvá to tak půl roku než si dovolím na net vypustit jen betu a za rok možná live. Toho jsem si vědom, mám zkušenosti z devování na Twinstar.cz :)

 

Developeři si neberou tolik, kolik jsi rozhodně napsal :) nechci naskillovnaýho mastera, co se tím bude živit. Chci maldé, nadějné hráče, studenti, co budou rádi za přivýdělek a možnost podílet se na velkém projektu a že takových tu běhá :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Zeiseth

Žádnej developer není placenej za fulltime :) a rozhodně to nebude placený jako normální práce programátora ale spíš symbolická částka jako další motivace. Je nesmysl aby ti nevýdělečnej projekt platit ročně 500 tisíc.

 

@Brisingr

K tématu - "rozjet veřejný server na VPS/VPN" server na VPN? Nepleteš si zkratky?

 

Jinak jsem schopný zařídit správu serveru na linuxu. Pokud máš zájem tak se můžeme domluvit přes PM/Skype/email. Na IRC se vykašli, je to nevhodnej prostředek pro podobnou komunikaci (nemá historii).

Edited by Tomáš Kolinger

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jenom bych dodal, ze tato osoba nikdy na Twinstar.cz developerem nebyla a nikdy se ji nestane.

 

Nejsem tu od toho abych tu uvadel na pravou miru, cim je tento clovek zac, to mozna udela nekdo jiny z naseho tymu, ale verte, ze je to opravdu zajimavy pribeh, ale to uz si mnozi dovedete vyvodit z OP.

 

Jen bych objasnil, co me zavedlo na toto forum - zde Brisingr ma ve skutecnosti dlouhodoby nick Ougiss a pod timto fake nickem se prihlasil do naseho tymu testeru na Cataclysm, odkud byl po vyhrozovani nasim clenum vyhozen a neustale ( nyni jiz to byl druhy pokus), se snazi do tymu testeru dostat a zneuziva k tomu i svoji pritelkyni a pouziva stale nove a nove identity a vubec cele je to velmi zajimave..

 

Cili jen takto ve zkratce

 

PS: Toto je uryvek ,,inzerce,, Brisingra a obrazek si jiste udelate sami - Hledáme do svého týmu WORLD OF WARCRAFT PANDARIA developery a hlavního developera. 2xcore, 2x SQL a 1 týpek, který tento tým povede a také rozjede server včetně webu. Měsíční odměna 2-5 tisíce po 15dennízkoušce. Požadujeme znalost core, SQL, céčko, znalost databází a struktur PANDA tabulek. Pište na [email protected] strukturovaný životopis, zkušenosti s devováním, reference, své práce..

PS2: Tim nechci rikat ze Brisingr nemuze mit dostatek prostredku jak pise v OP a ze to nemysli vazne, jen jsem chtel poukazat na to co je to za cloveka a tim ze se oprel o Twinstar.cz jsem byl nucen reagovat, jelikoz je to lziva informace

Share this post


Link to post
Share on other sites

(Jenom doplnim Jendu, o něčem ale ví on více než já.)

 

Čirou náhodou jsem narazil na tenhle topic a mám k němu pár poznámek, resp. hlavně k jeho autorovi, aby si případní zájemci o tenhle job mohli udělat úplný obrázek o tom, s kým by spolupracovali. Bohužel má autor threadu tu obrovskou smůlu, že existují členové Twinstar týmu, kteří na toto fórum sice nepravidelně, ale chodí, a že mají docela slušnou paměť na jména a nicky. Z postu pouhého moderátora fóra na Twinstaru moje informace nebudou kompletní, ale budou řekl bych dostačující.

 

Brisingr alias Ougiss začínal na Twinstaru tím, že poskytoval úložiště pro WoTLK/TBC/Vanilla klienty, následně to zkoušel na pozici WotLK GM a posléze snad i WoTLK developera (nebo obráceně?). O této jeho činnosti přehled nemám, nicméně podle bugreportu spočívala v tom, že byly zaslány 4 opravy dalšímu našemu developerovi. Jako oficiální developer nikdy přijat, alespoň pokud vím, nebyl.

 

Činnost číslo dvě: http://forum.twinsta...í-možný-Nesmysl Slib vytvoření skriptu na převedení postav z WotLKu na Cata (zná přece výborně SQL). Skončilo to u neschopnosti rozjet vlastní Cata server, takže ke scriptu jsme se nedostali ani vzdáleně.

 

A teď ta nejzajímavější část. I přesto, že o nás Ougiss tvrdil, jak jsme hloupí, když nedokážeme převést postavy z WotLKu na Cata, se pokusil pod cizím jménem (Sagittar) přihlásit do Cata teamu. Stejně jako výše nemám přehled o jeho kompletní developerské činnosti, podle bugreportu šlo o zaslání 4 oprav dalšímu developerovi. Jako oficiální developer nikdy přijat, alespoň pokud vím, nebyl. Poté, co bylo odhaleno, že jde o Ougisse, byl za okolností, které neznám, z týmu vyloučen.

 

Příběh nekončí, ale o jeho nynější fázi mám jen mizivé informace, víc by vám řekli jiní. Ougiss to ale zřejmě nevzdal a pod dalším nickem (Brisingr) to zkusil znovu, tentokrát očividně i s nějakou dívčí pomocí.

 

Nejsmutnějším faktem na tom je, že Ougiss tak poškozuje celý projekt a hlavně všechny lidi, kteří se k nám do týmu chtějí dostat a opravdu nám pomoci, protože se u nás už začíná rozvíjet slušná paranoia ohledně toho, za jakým dalším nickem se Ougiss bude skrývat. Nehledě na čas, kteří někteří členové týmu musí trávit kontrolováním IP adres a dalšího údajů, které by s jistotou určily, kdo se k nám hlásí.

 

Rozhodně nemůžu říct, že by mě nějak těšilo smolit tady v půl třetí ráno tenhle report a prohledávat bugreport a IRC logy a že bych to dělal z čiré radosti z toho, že můžu Ougisse naprášit. Nicméně se myslim, že určitě varování od lidí, kteří s ním mají jistou zkušenost, je v tomhle případě na místě.

Edited by Holaver

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×