Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

Mordred

Members
  • Content count

    29
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Průměrný uživatel

About Mordred

  • Rank
    Level 2
  1. Kompilace mangosu pod linuxem

    Zeby tym co ti to pise? Konkretne by som zacal v ScriptMgr.cpp na riadku 1216 a hladal neuzatvorene zatvorky
  2. [Pomoc]2hý Realm[MaNGOS]

    Myslim, ze viem kde mas problem, ale radsej postni Server logy oboch mangosd, abych tu zbytocne netipoval.
  3. Novy startujuci projekt

    Povodne som myslel, ze len jeden prispevok, ale ked sme uz tak spoznali Cisto sponzoring, web totiz slape na tejto masinke. Okrem toho esteticno, k tej knizke co tam je, som potreboval nejaky textik a len WoW Quest nevyzeralo pekne Uz dost, budem sa cervenat. Python: rychly, integracne schpny (nie je problem pridat nejaky modul ineho jazyka), mozne vyuzitie sluzieb RPC atd. Precitajte si nejake knizky. Solidne v tom neprogramujem ... vzdy su veci, ktore treba studovat. PDF som precital, napady dobre. Zvazim, co z toho je mozne integrovat bez extremnych zmien. Najviac sa mi ale pozdava napad s virtualnymi kopiami. Zmenil som flag u docasneho exportu: http://wowquest.prophetslair.net/export/sql. Nie je tam ziadna filtracia, to je dovod, preco som to nechcel zatial povolovat. Vystup sa vytvara pomocou TEMPLATEu takze, ak by niekto mal zaujem preformatovat, nech sa paci: -- WoWQuest Prophet's Lair -- Translations DUMP ${date("%e.%n.%Y, %H:%M:%S", now())} <?teng frag translations?> UPDATE `quest_template` SET `Title` = '${unescape($Title)}', `Details` = '${unescape($Details)}', `Objectives` = '${unescape($Objectives)}', `OfferRewardText` = '${unescape($OfferRewardText)}', RequestItemsText` = '${unescape($RequestItemsText)}', `EndText` = '${unescape($EndText)}', `ObjectiveText1` = '${unescape($ObjectiveText1)}', `ObjectiveText2` = '${unescape($ObjectiveText2)}', ObjectiveText3` = '${unescape($ObjectiveText3)}', `ObjectiveText4` = '${unescape($ObjectiveText4)}' WHERE `entry` = '${unescape($entry)}' LIMIT 1; <?teng endfrag?> Ale ako vravim vystup nie je filtrovany a vyhodi vsetky Q, ci uz CZ alebo SK, schvalene alebo neschvalene. Co je vsak hlavne, neodstranuje diakritiku.
  4. Novy startujuci projekt

    Husta diskusia ... ludia vsak klidek. Projekt vznikol, pretoze som potreboval nabrat skusenosti s pythonom a rozbehat + upravit framework. Takze som spojil dve veci do jednoho Ked to tak citam, tak mi neda chronosovi odpisat. 404 tam mam, abych vedel, co mam naplanovane dopisat, nie je problem tie linky zmazat, ale takto mi to bije do oci Ku zbytku nie je co dodat. System bude otvoreny, hned ako dopisem EXPORT. K tzv. vykradnutiu wowpreklad.zdechov.net som sa este nedostal. Nemam cas rozosielat emaily a zhanat adminov. Aj ked vedu projekt ako otvoreny, maju pravo sa vyjadrit k takemu masivnemu prevziatiu ich prace (moj nazor, kamenujte ma). Ako pises, tak je ... kazdy uzivatel vklada preklady sam za seba. Ostatni mu ich nemozu editovat ani mazat. Toto pravo ma iba on + moderatori. Staci napisat a pravo moderovat dam komukolvek, kto by prejavil zaujem pomahat a bude mat nejaky mozog. EN DB questov je aktualizovana s updatemi od UDB ... teda nie hned ked ich vydaju, ale az ked sa k tomu dostanem (volneho casu je malo). Nie je problem mi napisat a bude to tam skor. Export planujem SQL pre MaNGOS. Ak sa ozve niekto, ze by potreboval pre iny emulator, tak to tam pridame. Nie je problem. V systeme hlasovania tiez nevidim buducnost. Prave preto bude toto bremeno vysiet na moderatoroch, ktori novy quest porovnaju so starymi a rozhodnu. Diakritika nie je problem. DB je v UTF-8, takze mozte pisat aj v cinstine, ked mate chut. Ak ma niekto zaujem rozvijat web, moj kontakt niekde urcite najde. Podotykam, ze web je v pythone (ziadne PHP). PS: Je fajn, ze urcite citate vsetky prispevky (ironia), pretoze ako pozeram, tak STONER napisal hned v prvom, ze DB bude pristupna a vy ste tu neraz spomenuli nieco ako, ze DB bude len pre nas server.
  5. [patch] Anticheat

    Tak to si na velkom omyle. Blizzard zahrnul ochranu proti hackom priamo do klienta, takze v momente ked sa s takym niecim pripojis na officialny server, tak o tebe vedia je otazka par hodin, kym sa mozes rozlucit s peniazmi, ktore si do toho vrazil.
  6. Napad pro vylepseni GM systemu

    No a? To si v zivote nezasahovala do jadra? Okrem toho ak mas lepsi a nehnusnejsi napad ako to vyriesit, tak sem s nim, som same ucho
  7. Napad pro vylepseni GM systemu

    Nemotorne riesenie. Problem nastava v pripade, ze mas napriklad 3 realmy a ty chces aby jeden clovek mal na dvoch z nich GM, ale na tretom nie. Jedna hodnota v REALMID by ti uz nepomohla. Patch ma vyhodu v tom, ze si pre kazdy realm mozes nastavit akekolvek opravnenie. PS: Netusim co je na tom hnusne
  8. Problém s raidy

    Nahod si novsiu reviziu.
  9. Napad pro vylepseni GM systemu

    Aplikuj si tento patch Index: src/game/Level3.cpp =================================================================== --- src/game/Level3.cpp (revision 6478) +++ src/game/Level3.cpp (working copy) @@ -603,7 +603,7 @@ } PSendSysMessage(LANG_YOU_CHANGE_SECURITY, targetName.c_str(), gm); - loginDatabase.PExecute("UPDATE account SET gmlevel = '%i' WHERE id = '%u'", gm, targetAccountId); + loginDatabase.PExecute("UPDATE account SET gmlevel2 = '%i' WHERE id = '%u'", gm, targetAccountId); return true; } Index: src/game/WorldSocket.cpp =================================================================== --- src/game/WorldSocket.cpp (revision 6478) +++ src/game/WorldSocket.cpp (working copy) @@ -259,7 +259,7 @@ loginDatabase.escape_string(safe_account); //No SQL injection, username escaped. // 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 - QueryResult *result = loginDatabase.PQuery("SELECT id, gmlevel, sessionkey, last_ip, locked, sha_pass_hash, v, s, tbc, mu tetime, locale FROM account WHERE username = '%s'", safe_account.c_str()); + QueryResult *result = loginDatabase.PQuery("SELECT id, gmlevel2, sessionkey, last_ip, locked, sha_pass_hash, v, s, tbc, m utetime, locale FROM account WHERE username = '%s'", safe_account.c_str()); ///- Stop if the account is not found if ( !result ) Index: src/game/Level2.cpp =================================================================== --- src/game/Level2.cpp (revision 6478) +++ src/game/Level2.cpp (working copy) @@ -1836,13 +1836,13 @@ total_player_time = plr.GetTotalPlayedTime(); level = plr.getLevel(); } std::string username = GetMangosString(LANG_ERROR); std::string last_ip = GetMangosString(LANG_ERROR); uint32 security = 0; std::string last_login = GetMangosString(LANG_ERROR); - QueryResult* result = loginDatabase.PQuery("SELECT username,gmlevel,last_ip,last_login FROM account WHERE id = '%u'",accI d); + QueryResult* result = loginDatabase.PQuery("SELECT username,gmlevel2,last_ip,last_login FROM account WHERE id = '%u'" ,accId); if(result) { Field* fields = result->Fetch(); Index: src/game/ObjectMgr.cpp =================================================================== --- src/game/ObjectMgr.cpp (revision 6478) +++ src/game/ObjectMgr.cpp (working copy) @@ -1259,7 +1259,7 @@ uint32 ObjectMgr::GetSecurityByAccount(uint32 acc_id) const { - QueryResult *result = loginDatabase.PQuery("SELECT gmlevel FROM account WHERE id = '%u'", acc_id); + QueryResult *result = loginDatabase.PQuery("SELECT gmlevel2 FROM account WHERE id = '%u'", acc_id); if(result) { uint32 sec = (*result)[0].GetUInt32(); Dufam, ze som sa nesekol Samozrejme patch aplikuj iba ma jeden realm. Potom spravis este: ALTER TABLE `account` ADD `gmlevel2` tinyint(3) unsigned
  10. Prophet´s Lair [Trinity Core2.Mangos][neplacený]

    Upravy su kvoli VIP a to know-how si nechame pre seba.
  11. Display itemu

    Ani nepojde. DisplayID sa berie priamo z DBC suborov, takze v inventary budes mat vzdy cerveny otaznik. Jedina moznost je prepisat nejaky uz existujuci item.
  12. Typ objektu

    Do ScriptMgr.cpp to musis pridat na dvoch miestach.
  13. restart dundov

    Aktualizuj "mangosd.conf"
  14. Problém s jazyky

    Jazyky su skilly => skilly su ulozene v `characters`.`characters`.`data` ... ale je tam cez 1500 cisieliek, tak kym to najdes, tak sa potrapis.
  15. Fly Mount in Azeroth

    Neradim ... otvoris tak brany mnozstve bugov. V Outlande to funguje, pretoze Blizzardi s tym uz ratali a textury spravili poriadne. V Azerothe je mnozstvo nedokoncenych miest, hlavne tych z vysky.
×