Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Luuuuba

naučit se C++

Recommended Posts

Začni tím, že dostuduješ základní školu. Pak bych pokračoval na průmyslovku nebo jinou technickou školu s rozšířenou výukou matematiky a programování. Pak začni s C++. Pokud se chceš programování věnovat jen jako koníčku, tak bych navštěvoval nějaký kurz, nebo můžeš zkusit samostudium. Můžeš zkusit nějakou knížku. Většina větších knihkupectví poskytuje minimálně 2 nebo 3 publikace na téma C++. Ale opět, jako ve všech topicích podobného tématu říkám, rozlišuj mezi naučením se syntaxe a naučením se programovat.

 

Každopádně věř, že učit se programovat (a navíc v jazyce cpp) je docela složité a není to věc na jedno odpoledne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry za otevření, ale myslím že na základě zkušenností s publikací "Naučte se C++ za 21 dní" jí mohu doporučit všem, co mají OPRAVDOVÝ zájem se naučit alespoň záklay C++.

 

Brožované vydání stojí dnes něco kolem 800,- CZK (cca 35€) a obsahuje spoustu příkladů kódu, bohaté vysvětlení OOP, multi-platformní programování a spostu jiného. Vždy se k ní rád vracím, protože.. ..ona je skutečnost trochu jiná. Za 21 dní to všechno stoprocentně pochopit nelze. Tak jako v životě (všeobecně), učíme se praxí. Napsal jsem desítky programů, ať už dobrých, či nikoliv; vždy jsem si vzpoměl na tuhle "učebnici". :)

 

Cena je sice vysoká, zvlášť pro začátečníky a nebo pubescenty bez příjmu, dychtících po vědomostech. Ale jak já říkám. "Člověk musí pro svůj zájem něco obětovat, pokud to myslí vážně. Wlci musí dřít o to víc." :)

 

K1455_nahled.jpg

 

Stránka e-shopu:

http://knihy.cpress.cz/knihy/pocitacova-literatura/programovani/naucte-se-c-za-21-dni-2-aktualizovane-vydani/

 

Citace z jejich stránek:

Programovacích jazyků existuje celá řada, ale je jen jeden jazyk, z něhož mnoho ostatních vychází a jehož znalost vám umožní nejen naprogramovat prakticky libovolnou aplikaci, ale také snadno přejít k jakémukoliv jinému programovacímu jazyku.

 

Předchozí vydání knihy Naučte se programovat v C++ naučila objektově orientované programování a jazyk C++ už tisícům z vás. Nové, aktualizované vydání knihy se svým rozvržením do 21 lekcí umožňuje strávit jednotlivá témata v denních dávkách. Publikace je psána stylem, jenž vás do probírané látky postupně vtáhne a díky němuž budete dělat viditelné pokroky. Výklad vše precizně vysvětluje na praktických cvičeních a srozumitelných příkladech s možností ověřit si vědomosti v testech a zajímavých úlohách.

 

Programátoři C++ všech systémových platforem zvládnou zejména následující témata:

  • Stavba programu v C++
  • Výrazy, proměnné, konstanty, funkce
  • Řízení běhu programu
  • Princip a užití tříd
  • Pole, odkazy, ukazatele
  • Dědičnost a polymorfismus
  • Analýza a návrh objektových aplikací, základy jazyka UML
  • Datové proudy
  • Obory názvů (namespaces)
  • Šablony
  • Ošetřování chyb
  • Preprocesor a překladač C++

Doprovodné CD obsahuje lokalizované zdrojové kódy všech příkladů probíraných v knize a instalaci populárního a jednoduchého prostředí pro vývoj aplikací v C++ - Dev+C++.

 

Jen ještě dodám, že vás tahle kniha hlavně naučí pracovat s kódem tak, aby byl přehledný. Například uživatel "Broskev" a jeho kódy = děs a hrůza. Ono to sice třeba funguje, ale je to pracečina. ;) ..ale i když jsem mu to několikrát vytýkal, nezměnil se. Píše pořát jako prase(a pak se diví, že se v tom nevyzná). :D ..ale to jsem odpočil od tématu.

 

Prostě to doporučuju vsěm, co se to nechtějí "učit" ale touží po tom se to NAUČIT.

 

..a nevěřím Luuuubovi, že by se někdy naučil napsat alespoň základní konzolovku "Ahoj světe". :D

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry za otevření, ale myslím že na základě zkušenností s publikací "Naučte se C++ za 21 dní" jí mohu doporučit všem, co mají OPRAVDOVÝ zájem se naučit alespoň záklay C++.

 

 

jj tu taky mam urcite bych ji také pro začátky doporučil

Edited by bLuma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×