Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
roskopovak

Z ničeho nic nefunkční FlashDisk

Recommended Posts

Zdravím. Je to asi měsíc zpátky co jsem reinstaloval windows. Nějaká data jsem si zálohoval na FlashDisk. Nechal jsem jej poté v USB portu. Reinstalace windowsů proběhla v pořádku. Ovšem, Chtěl jsem si data z flashky nahráít zpět do windlů. A ... Počítač jej vidí, ovšem když jej chci otevřít. Napíše mi to Vložte disk do jednotky.. Nevím co s tím, a nerad bych o něj přišel. Pokoušel jsem se i flashku Zformátovat. Nijak nejde. NEvíte co s tím prosím? Děkuju moc za jakékoliv rady.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nějaká data jsem si zálohoval na FlashDisk.

Nevím co s tím, a nerad bych o něj přišel.

Pokoušel jsem se i flashku Zformátovat. Nijak nejde.

 

blink.giflaugh.gif

 

Prepáč ale nič ti na toto nepoviem "Pokoušel jsem se i flashku Zformátovat. Nijak nejde." a ty povieš "Nevím co s tím, a nerad bych o něj přišel. "

 

Takže záver 1. O dáta si už prišiel pravdepodobne ak si to správne naformátoval 2.) použijeme nástroj opravy disku ktorí je priamo vo Windowse spúšťame cez CMD (Príkazový Riadok) návod nájdeš na google :)

 

Ak nebudeš vedieť ako

chkdsk C: (C zmeň na písmeno USBčka) /f /r/ 

 

Mne to pomohol na HDDčko externé. Zapol som ho do USB a keď som ho chcel otvoriť proste Vložte Jednotku I: alebo že ho chce naformátovať

Edited by Jamira

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myslel sem to tím, že bych nerad přišel o to USB :-)

 

Děkuju moc za radu. Když sem udělal to: chkdsk G: /f /r tak mi to vypsalo toto:

 

Systém souborů je typu RAW.

CHKDSK není k dispozici pro jednotky RAW.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zahoď to. Viz. podobný případ: http://pc.poradna.net/q/view/542009-flash-disk-raw

 

EDIT:

Musíš jí povolit v BIOSu :) .. ale teď si nevzpomenu jak se to jmenuje.. skus to tam prohledat.

Asi myslíš "USB legacy support" = funkčnost (ano či ne) USB při startu PC bez OS (pokud máš USB klávesnici a tohle v BIOSu vypneš, tak se tam těžko budeš znova dostávat). Myslím že s tímhle to nemá vůbec co dělat.

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites

On psal že má klávesnici a myš preš USB? .. Ano novější už přes USB jsou ale straší ne :) .. takže jeslti mu do toho USB nejde ani nic jiného tak to udělat v tom BIOSu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To je jak bavit se z blbcem. Já to mám vypnutý, jde mi flashdisk, jde mi externí hdd. :whistling: Když to povolím, jde mi to úplně stejně. Je tu jenom jeden rozdíl, kterej spočívá v připojení USB zařízení (například klávesnice) BIOSem, či-li bez nutnosti zavádění USB ovladačů při bootování systému. Na serveru kde mám Linux Ubuntu server 9.10 (konzolovka) to mám zapnutý, jinak se můžu jít s USB klávesnicí leda tak oběsit. :D

Z mého pohledu nemá toto nastavení na daný problém žádný vliv. :mellow:


Fajn, ale nyní k tématu. Měl jsem podobný problém relativně nedávno, z hruba několik měsíců zpět. Šlo o partition na externím HDD (není to flash disk, jsem si toho vědom), která byla původně linuxová (ext4) a windows 7 byl zmaten. Formát nešel, na data jsem z pochopitelných důvodů nedostal, atd.. Data jsem na linuxu vyhodil, o ty mi nešlo, ale chtěl jsem to koštnout na widlích. Jenže když formátovat nelze a systém to bere jako holý data (RAW) a neumí s nimi pracovat, to je prostě pech. Mrkvošit zkrátka s linuxákama nepeče ve stejný troubě. :D

Dobře, dost keců, ale jak na to? Řešil jsem to tak, že jsem si v nabídce "Start" našel "Správa počítače", kde je pak "Úložiště" > "Správa disků". Smazal jsem oddíl, vytvořil jsem nový, primární oddíl NTFS, a po naformátování bylo všechno zase v pohodě.

Co dodat závěrem? Je třeba si uvědomit, že to co jsem tu popsal nemusí fungovat. Já jsem měl tenhle problém s externím hadrem a né s láhví. :lol: Dále, vada HW se nemusí nutně projevovat jako když ti pochcípává auto při úbytku paliva, ale může skutečně nastat téměř kdykoliv. Ten flashdisk může být skutečně vadný.

 

A když všechno selže, pomůže kladivo a hrubá síla :D Čau :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×