Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
triball

MSI vs ASUS

Recommended Posts

Potřebuji si vybrat notebook (kolem 15k)

Chci ho samozřejmě do školy a na hry.

 

Bud MSIčko :MSI GE620DX-48CS

 

nebo ASUS : ASUS K53SV-SX966V

 

MSI má lepší grafiku a HDD otáčky ...

Asus zas procesor ..

 

Co si vybrat? poraďte, prosím .. ale kvalitně a proč.

 

Chtělo by to v den 26.12 :D ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Já si koupil "k vánocům" MSI (http://www.alza.cz/msi-ge620dx-457cs-d259512.htm trochu silnější varianta).

Hlavní důvod proč jsem si ho vybral je opravdu slušný poměr cena/výkon, to konkurence nabídnout nemůže. Navíc jsem už jednou MSI měl.

 

Vady:

1. procesor/grafika je na pravé straně notebooku = při hraní se mírně zahřívá plast pod levou rukou

2. nelze klasicky otevřít DVD mechaniku bez Windows s aplikací S-Bar

3. základní deska je opačně = konektory jsou "vzhůru nohama"

4. 1920x1080 na 15" monitoru je celkem titěrné rozlišení a lidem s horším zrakem by mohlo dělat problémy, já si na to ale zvykl během dvou hodin používání

 

Výhody (proti notebookům sd kterýma jsem pracoval):

1. slušné chlazení, uchladí se i na peřině (ve spod notebooku nejsou žádné vdechy/výdechy)

2. moc dobrý monitor (LED podsvícení)

3. USB 3.0 - opravdu je rychlost 5x větší než u 2.0

4. výdrž přes kolem 3 - 4 hodin při běžném používání

 

Notebook denně používám druhý týden a jsem spokojený.

 

Takže za mě jednoznačně MSI :)

Edited by ntdrt
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest naixx

MSI je laciná značka.

 

90% lidí se kterýma jsem se o tom bavil mají špatné zkušenosti s MSI. Nevydrží to dlouho, přehřívá se to. Je to prostě laciný, jen proto to na papíře vypadá pěkně, jelikož to má vyšší parametry ale kvalita je úplně někde jinde.

 

Pokuď ten notebook nemáš na půl roku ale dejme tomu na 2, tak 140% Asus..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Měl jsem ASUS A6U (B-093). Po roce - skoro vytržení kloubů displaye, po dvou letech uplně zničený plasty na přední straně displaye, display na prd. Po třech letech zhasla lampa. Za pár měsíců zdechnul úplně. Přitom jsem ho opravdu běžně používal každý den - do práce, do auta, ke známým... Všude jsem ho tahal. :D

 

Teď mám MSI GX700. Je to starý. Hodně starý. Plácnu - tak 3 až 4 roky? 17" display, LED podsvícení, pohoda. S plastama problém nemám, jen je to třeba tak jednou za půl roku vyčistit - prach je sviňa. Pod pravou rukou mi topí chipset, ale dá se na to zvyknout. On tak celkově dost topí, ale že by se roztek, nebo zkroutil - to určitě ne. :huh:

 

Oba stroje vyšli cenově tak nějak podobně (je třeba si uvědomit, že ten ASUS jsem kupoval někdy na přelomu let 2005 - 2006 (20.990,-) a MSI někdy v polovině roku 2008 (22.500,-)).

 

Pravdou je, že to co jsem zmínil, jsou dost starý modely. Kde je to teď? Nevím.

Jedno ale vím jistě. Zatím nemám v plánu kupovat novej stroj, když MSI slouží a poslední 2 roky jede prakticky non-stop.

 

Mimojiné, přesunuto do sekce Hardware.

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites

@naixx

S tím musím částečně nesouhlasit, dosud jsem měl MSI EX700 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55868), tento notebook jsem koupil 10.6.2008 a sloužil jako hlavní počítač až do prosince 2012, neměl jsem žádný mechanický problém, chlazení dostačující (jen bylo hlučné, to je ale u takto starého modelu normální). Tím pádem mám naprosto opačné zkušenosti než tu tvrdíte, notebook vydržel dlouho a pořád je plně funknční, nepřehřívá se, ...

 

Tudíž nechápu kde jste vzal těch 90% nespokojených uživatelů. Určitě byla chyba na straně notebooku? Kolik těch nespokojených uživatelů bylo?

 

Souhlasím s tím, že šasí není to nejlepší (plast, plast, plast a zase jenom plast) to je ale naprosto STEJNÉ jako u Asusu či Aceru.

Pokud opravdu kvalitní notebook tak jedině Dell, Lenovo či HP.

Edited by ntdrt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hele, nic proti, ale oprav si to. :D

....

tento notebook jsem koupil 10.6.2008 a sloužil jako hlavní počítač až do prosince 2012

....

Každopádně já, až na pár utrhaných háčků u spodních krytů (zbrklost při demontáži) taky nemam mechanický problémy u MSI. Přehřívání - jde o to, co si pod tím představíme. Jo, hlučný je to dost, to je fakt. <_< Ale na herní NB tý doby je to v pohodě. Je třeba tomu hodně odpustit.

 

Naixxi, pokud jako přehřívání bereš přehřátí až do vypnutí ochranou, tak to u mě nikdy nenastalo. Je jasný, že když na tom hraju, že to dost topí, ale s tím už tak nějak počítám. Navíc díky Intel SpeedStep si to můžu shodit na nějakejch příjemnejch 800MHz a pohoda. Já ale k těm tvým "90%" rozhodně nepatřím. Ano, hřeje se, ale není to stolňák kde bys byl schopnej udržet 35-40°C. Já jsem právě hrál FEAR2 a mám teď nějakých dobrých 65°C na CPU. Navíc mi to běží už 2dny a 12 hodin v kuse (bez hibernace, bez spánku, bez vypnutí, bez restartu). :lol:

 

EDIT: Právě jsem to vyčistil a ventilátor ztichnul. Běžná práce na netu, nic náročnýho - něco kolem 40°C.

A sledujte, co jsem z toho vytáhnul :) Vypadá to jako kousek filcové vložky do bot :D

 

img169zjz.jpg

 

Nechci moc odbíhat od tématu. Jde o to, že (skoro) cokoliv s aktivním vzduchovým chlazením se prostě musí čistit, aby to netopilo.

 

EDIT2: Teď, po hodině půl hraní FEAR2, je teplota 55°C. Po dvou minutách co píšu tenhle edit, to spadlo na 50. Kde je přehřívání? :o

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×