Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

Danshaman

Members
  • Content count

    59
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Danshaman

  1. Character

    Je to tak, je lepší udělat tu postavu znova a všechno naházet + něco zkopírovat z pole `data` v tabulce `characters`. Předělávat je to zbytečně složité.
  2. Kolko udrzi tento pc

    Nevím, které které to přesně jsou, ale u nových ATI lze využít GPU jako výpomoc CPU (pokud bys vůbec nechtěl mít k tomu PC připojený monitor). Co je to za HDD? pořád uvádíte kolik dat se tam vejde, přitom na tom vůbec nezáleží. Co takle uvést cache, rachlost zápisu/čtení
  3. Kolik utáhne muj komp lidí ?

    Zadal jsi tam málo parametrů, ale s tímhle se fakt na to vybodni. Bude to chtít novější HW tak jako tak. + grafickou kartu neuvádějte, pokud to není nějaká nová ATIna s podporou využití jejího výkonu pro PC "2 v 1" (GPU je použito jako druhý procesor a GM jako pomocná RAM). EDIT: ten vedlejšák co je uvedený v postu přede mnou, jakou frekvenci RAM to má, co je to za DDR a rychlost čtení/zápisu má HDD?
  4. Kolko udrzi tento pc

    Aspoň, že uvedl frekvenci RAMek, ten minule se nenamáhal ani s tím. Nicméně ještě je u HDD potřeba uvést rychlost zápisu a čtení. + Windows Profesional.... sice dojde, že se jedná o XPčka, ale nebylo by naškodu to tam napsat - ještě bych si myslel, že tam jsou Windows 2000.
  5. Dtabáze v PHP

    Heleď, něco takového udělal Hisgrak v jeho web template. Takle se tam přidávají novinky, ale je to propojené s MySQL (lepší způsob vyhledávání), nyní se to dá propojit i s MS SQL
  6. WCell releases

    Kdyžtak není to #C ale C#. Jak kompiluje Visual Studio MaNGOS? Překládá to do MSIL a jede to na .NETu, nebo je to kompilované standardně do nativního kódu?
  7. <nejde víc jak 100 lvl>

    kolik je XP z 99 na 100 lvl? jestli to není tím, že je prostě tak velké číslo, že se nevejde do paměti
  8. <nejde víc jak 100 lvl>

    Bylo by divné, kdyby se to jen tak omylem zastavilo na hodnotě 100. Nenapsali jste to omylem do jiného mangosd.conf souboru? Na některých server PC bývá nepořádek, že ani člověk neví, z které složky zrovna server běží.
  9. Dungy NEFUNGUJÍÍ!!

    spíš nefungují portály do dungů ne? Teleportuj se do dungu, jestli opravdu nefachá.
  10. Dungy NEFUNGUJÍÍ!!

    Co napsat, na jakém patchi jedete, jaká revize mangosu, jaká databáze, jaká revize databáze atd.
  11. Maps a Vmaps chyba...

    Já se obávám, že jakmile nemáte přímo staženou revizi mangosu (zdrojáky), tak si už nemůžete být tím Ad.exe jistí. Někdy k revizi přibalej starou verzi a aktuální je potřeba zkompilovat z přibalených zdrojáků a je to. jinak: Pokud je máte složky - C:\MaNGOS\server\maps - C:\MaNGOS\server\dbc tak bude v mangosd.conf DataDir="C:\MaNGOS\server" Pokud máte maps a dbc ve stejné složce s mangosd.exe, realmd.exe a tím vším ostatním, tak nechte DataDir="."
  12. Server

    Cože? divil bych se, kdyby to utahlo víc jak 250 hráčů, pokud vezmu, že každou chvíli nastane případ, že se sejde hodně lidí poblíž většího počtu NPC (města. dungy, ...). Připojení to utahne, ale řekl bych, že PC ne. Musel by sis dost pohrát s optimalizací. Žádný TS nebo Ventrilo bych tam nenechával a web (kromě registrací) bych taky dal jinam. + Ten harddisk.... na velikosti zas tolik nezáleží. Spíš kolik má otáček, rychlost čtení/zápisu, velikost vyrovnávací paměti. + RAM, nestačí velikost, je potřeba aby byla vhodná latence paměti, frekvence atd.... ad Linux: gcc (g++) prý dělá horší -> pomalejší výsledek než jiné C++ kompilátory. Ovšem je otázka, jestli je to taková nevýhoda, aby se s ní mělo při výběru Windows x Linux počítat
  13. HCWEPG

    Nemám jinou radu, než zazálohovat složku C:\xampp\htdocs, odinstalovat nebo smazat xampp a nainstalovat či rozbalit_stažený_archiv znova.
  14. Rád bych věděl, jak jsme na tom s ukládáním textových dokumentů a jestli dáváme pozor na to, v jaké znakové sadě si ukládáme textové soubory.... Například v mojí škole je věčný nepořádek ve formátech textových dokumentů. Dokud byl pro BFU jen jeden - .doc - bylo to v pohodě. Do toho lezl jenom .rtf. Jakmile přišly předinstalované MS Office 2007, rozmnožil se .docx a bylo zaděláno. Školní MS Office 2003 (někdy i jen 2000) to díky tomu, že ve škole se aktualizace nedělají, nedokázaly otevřít a učitelům nebylo jak dodat DÚ sbastlené v MS Office 2007. Ještě více to zamotal produkt MS Works, který má vlastní formát pro textové dokumenty a který se také dodává s Win Vista na nových noteboocích. Byl i jeden exot, který něco dodal i v .odt Jádro problému ční v tom, že se u nás nikdo při ukládání nekouká na kolonku formát. Tudíž každý to uloží v defaultně nastaveném formátu a dál to neřeší - tedy do chvíle, kdy to na jiném PC neotevře. Slyšel jsem pouze o jednom případu, že v jedné škole tamější IT technik prosadil, že všechny školní dokumenty budou v .rtf a všechny kantory naučil, jak do tohoto formátu ukládat. Po dlouhé době jsem zůstal u osvědčené dvojice formát-charset, kterou tvoří HTML a UTF-8 (unicode) - popřípadě UTF-16 (pro extrémisty je tu i UTF-32). HTML vám otevře každý. Učitelé a spolužáci HTML neumějí, tudíž mi to neupraví hned, jak by se jim zachtělo. Přitom když se to otevře přes "otevřít v programu", otevře se to jak v MS Office, tak v OpenOffice, i když já si to upravuju přes texťák. Řeší se tím i "linuxové" a "windowsové" konce řádků a dokument je přenositelný mezi všemy OS. Co se týká charsetu. Není mi zrovna po chuti, když narazím na webovou stránku, která je vyrenderována se znakovou sadou windows-1250 a texťák je v ANSI (v tom horším případě) nebo unicode (v tom lepším případě :-) ). V případě, že nepíšu zdrojáky C, C++, tak nic jiného než UTF-8 (unicode) nepoužívám. Nesnáším sady typu windows-1250 (známý též jako cp-1250 nebo středoevropský-1250). Takovýto nepořádek by na kontinentu, kde se setkávají nejrůznější znakové sady a nejrůznější znaky, neměl být. Pěkně s Brity/Američany v ANSI a po zbytku světa v UTF-8, popřípadě v UTF-16
  15. Co je to Linux?

    Dokázal bys do toho schématu doplnit i MS DOS a NT, popřípadě jiné větve? + věděl by někdo, jak doplnit či opravit toto schéma PJ rodiny C?
  16. Spirit healeři

    Ee, to je ID graveyardu, které je v DBC souboru WorldSafeLocs.dbc
  17. Spirit healeři

    Takle je to na mangosu, ale asi to na trinity nebude zas tak moc rozdílné.... Pomocí nějakého editoru DBC souborů (používám DBCMole) si edituj WorldSafeLocs.dbc. Zadej tam: ID graveyardu, mapa, x, y, z, a ještě do posledního sloupce opíšeš číslo které je v předchozích řádkách potom si ve world databázi do tabulky game_graveyard_zone přidáš záznam o tom graveyardu, který sis vytvořil.
  18. Mangos 3.1.1

    Zdá se mi to, nebo je naprosto jedno, jestli se k tomu připojím 3.0.9 či 3.1.0 nebo 3.1.1. Já mám revku mangosu 7715 což ještě dneska v poledne byla nejnovější a připojuju se k ní s patchem 3.0.9
  19. [RELEASE] Wow Logo Creator

    Nějaké kusy zdrojáku by nebyly?
  20. Tvorba GM (Navicat nebo Mandosd.exe)

    To bude firewall, že ti to blokuje, nebo sis nespustil obě dvě aplikace mangosu (realmd.exe, mangosd.exe), nebo sis nevšiml, že se start mangosu zastavil na nějakém erroru s databází.
  21. Anthoria - WTF?

    Nevím, jestli to tu je, ale rád bych věděl, co se stalo se serverem Anthoria RC2. Server, který má denně 1000 online a najednou zmizí, nechápu. web http://www.anthoria.com/ je nefunkční
  22. Logo creator

    IE sux Ne, asi takle... IE má poněkud divné postavení, jelikož za své rozšíření vděčí strašnému počtu BFU, co nevědí jaký je rozdíl mezi prohlížečem a internetem, a že je předinstalovaný v majoritním OS. Lidé, kteří ho používají uvědoměle a z vlastní volby mezi prohlížeči, tvoří tu menší část uživatelů IE. Gecko a Trident bývají na tom u IT gramotných lidí celkem nastejno. Webkit za nimi pokulhává (ale může vzrůst až udělají 2 jádrový prohlížeč Maxthon, což opravdu plánují) Optimalizovat se má, ale pro IE se to dělá fakt těžko. Mě přijde IE dost ignorantský, když několik prohlížečů zobrazí stránku stejně a IE to rozháže. Navíc kromě, co vím, Sneaka nebo možná ještě někoho všichni děláme jenom v PHP a s HTML od něj si asi IE moc nerozumí. Acid3 test nepočítám (ale uvést můžu: IE 8 20%, FF 3.1_b3 93%). Ten je pokud vím stavěný na javascriptu, který spolu s visualbasicscriptem považuji za sprostou věc. Jen ať si servery máknou když to tam udělají špatně, jaképak zatěžování klientského PC něčím nekvalitním. P.S.: na Antarktidě má IE 0%, zatímco FF a Opera se střídají podle toho kdo tam zrovna přijede.
  23. Zmena world aneb trest nebo ne?

    Podle toho co... pokud edituješ soubory hry, tak nic neporušuješ. Trestné je to v případě že to budeš dál distribuovat/sdílet a to platí pro případ že vytahuješ dbc a map soubory pro emulator. U nás neplatí nic jiného než autorský zákon (tudíž něco stanoveného blizzardem nás nemusí zajímat) a ten o grafice a hudebních nahrávkách mluví jasně a stejně tak i o softwaru: - grafiku a hudební nahrávky si můžeš kopírovat a upravovat, ale nesmíš je sdílet s jinými lidmi. - software smíš upravovat tak, jak potřebuješ, není možné vytvořit více jak potřebné množství kopií (což ti sežere umístění na HDD, DVD či CD a v RAM - v jiné verzi je tím míněn distribuční nosič a instalace na pevném disku (RAM z toho vynechávají)). U nás není čeho se bát. Tady 10 000 lidí na jeden server nedáme, takže nám nic nehrozí :-D
  24. Stormwind Vault

    Klidně bych ti s tím pomohl, stačí když mi dáš buď ID nebo názvy NPC které tam chceš, až budeš mít přístup k WoW, tak to můžeme projít a naházel bych ti to tam.
  25. Stormwind Vault

    moc to nechápu, ty to chceš spawnovat insertama do tabulky 'creature' ? není lepší tu instanci projít, nandat je tam pomocí .npc add a pak vytvořit zálohu z tabulky 'creature'? (srry jestli je to na jiný emu než mangos, ale nemáš to tu uvedené, tak jsem vzal že je to na mangos).
×