Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  

kejhal

Members
  • Content count

    124
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by kejhal


  1. Nerad bych otevíral starý topic, ale tato chyba byla během tří dnů opravena od vývojářů ubuntu novou aktualizací. Bud spusť ubuntu přes starší jádro nebo se v příkazové řádce přihláš a aktualizuj systém

    apt-get update
    apt-get upgrade


  2. void BattlegroundWS::EndBattleground(uint32 winner)
    {
       //win reward
       if (winner == ALLIANCE)
       {
           Player->RewardItem(20558, 3);
       }
    else
       {
    	Player->RewardItem(20558, 1);
       }
       if (winner == HORDE)
       {
           Player->RewardItem(20558, 3);
       }
    else
       {
    	Player->RewardItem(20558, 1);
       }
       //complete map_end rewards (even if no team wins)
       Player->RewardItem(20558, 1);
    
       Battleground::EndBattleground(winner);
    }

     

    Samotnej Player nestačí, protože takhle se nejmenuje objekt třídy tuším, ale samotná třída, musíš psát pPlayer. V konečném výsledku by to mělo vypadat takto.

     

     

    void BattlegroundWS::EndBattleground(uint32 winner)
    {
       //win reward
       if (winner == ALLIANCE)
       {
           pPlayer->RewardItem(20558, 3);
       }
    else
       {
    	pPlayer->RewardItem(20558, 1);
       }
       if (winner == HORDE)
       {
           pPlayer->RewardItem(20558, 3);
       }
    else
       {
    	pPlayer->RewardItem(20558, 1);
       }
       //complete map_end rewards (even if no team wins)
       pPlayer->RewardItem(20558, 1);
    
       Battleground::EndBattleground(winner);
    }


  3. Nevím jak je to na oregon core, ale předpokládám, že to bude podobně jak na TC tudíž src/server/scripts/Outland/BlackTemple, potom upravit CMakeLists.txt a ScriptLoader.cpp.

     

    Edit: teď jsem se díval jak to mají.

    src/scripts/BlackTemple

    potom upravit CMakeLists.txt v složce scripts

    a ScriptLoader.cpp ale jak se tak dívám, tak oregon core tady tento výmysl nemá :x


  4. Je skoro jedno jaké NPC použiješ. Hlavní je aby ve ScriptName v tabulce creature_template bylo pro akamu přirazený npc_akama_illidan a pro Illidana boss_illidan_stormrage. Nevím jak je to s názvy fieldu a tablí na oregon DB, jsem spíš na TDB.

    • Upvote 1

  5. Zdravím, na serveru se často potýkáme s jedním zajímavým crashem.

    Crash log

     

    Server jede třeba 24 hodin bez problému a potom 6x za sebou padne a potom zase jede dalších 24 hodin.

    Když se takhle na tento crash log dívám tak si říkám, že to vůbec nedává smysl.

    0x00000000 in ?? ()

     

    Kdyby měl někdo nějaký nápad co může tento crash způsobovat, byl bych velice rád, rep nemine.

    Díky, kejhal.


  6. Pokud vím tak si musíš přes Cmake GUI (cmake.org) vytvořit windowsové cmaky pro danej kompilátor. Dyžtak se podívej na wiki buď tady nebo na tc, protože u tc si ty cmaky musíš udělat taky tudíž je jedno jakej je to emulátor, hlavní je, že je popsané jak ten program použít.


  7. Do podmínky kdy je přihlášovací jméno a heslo správné dej

    session_register("login");

    session_register("id");

     

    Potom na každou stránku která má být přístupná jenom po přihlášení dej na uúplný začátek filu

    session_start();
    if(!session_is_registered(login)){
    header("location:index.php");
    }

     

    Takto to mám já, nemám teď čas ti to upravovat, dyžtak bych ti to upravil podle tvých představ zítra.


  8. Do name si dej třeba worldserver, do public port dej do obou kolonek 8085, do IP adres dej 192.168.0.102

    Tohle udělej 4x, akorát že vždycky dáš ten další port co jsi vypsal a name upravíš na authserver, mysql a HTTP.


  9. Fakt skvělá práce, mnohokrát jsem se do něčeho takového pouštěl, ale nikdy se mi to nepovedlo dodělat na 100% podle představ.

    Ještě bych tě chtěl poprosit jestli by jsi byl schopen přidat do toho pár podmínek, které ti zabrání používat to ve městech jako OG, SW etc. Jde spíš o ty mšsta které na to nejsou přízpůsobené, aby se hráči nedostali pod texturu, takže po vletu do zóny daného mšsta by je to odportovalo třeba cca 50 yardů před to město.

    Dost by se to hodilo, dík za odpověď ;)


  10. Dělás chybu v tom, že jsi to vůbec nezkompiloval. Nevím teď jak to je přesně na Winech, ale v Microsoft Visualu ve spodní části by ti měli naskakovat řádky. Jak se ti to dokompiluje tak bys měl mít napsané Succesed(nebo nějak tak):7 nebo 12, no každopádně musíš mít Error:0! Pokud máš nějakej Error tak se ti to nezkompilovalo.


  11. Řekl bych, že ty revize jsou nestabilní... Někomu to jde, někomu ne. Já mám třeba problém ten, že server najede, ale zůstane mi to v tabulce na výběr realmu. Updaty už žádné nahrát nemůžu, protože už tam jsou všechny... Myslím, že na tento patch si ještě počkáme.

×