Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Czeirne

ascent žere postupne 1,5 gb ram až ji uplne zahltí. prosim pomoc!

Recommended Posts

Zdravim mam takovej problem nahrali sme na server novejší rev ascentu a to 3409 kde sme zapli nacitani vmaps + nahrali tam ty vmaps. vše jelo fpoho ale pak sme najednou zjistili že escent zezacatku zere 200 mega pak 300 pak 400 az to zahltí celou ramku a je nutnej restart.. netusíte co stim? (pak sme museli odebrat složku vmaps aby to do ní nehrabalo ale stejne to tu ramku zahlti ale pomalejc) jelikož ascent zmenil uplne nejak strukturu character v poslední rev tak nemužem skompilovat novejší verzy.. (na serveru hraje 50 lidi)

Předem dík za pripadne rady!

Edited by Czeirne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok dík. mno ale když sem tu složku vmaps smazal tak by to stacit melo ne? a prece to nestaci.. (kolik tedy doporucuješ na ty vmaps?) 3 gb?

Edited by Czeirne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mno a prave v tom vypnutí vmaps je problem jak to mam udelat? ja to udelal tak že sem odstranil složku vmaps. a stejne si to furt neco kasuje do pameti a nakonec ji to zahtí akorat pomalejc. (myslíš že bulex vyda nejakou opravu po ktere se nebudou smazavat ty characer?. on on je problem prave v tom že to maže sql updayt chtelo by ho to nejak pretvorit)(asi ezbude podle me nic jineho než tu tabolku rucne pretvorit)

Edited by Czeirne

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mno mangos našemu majiteli serveru de hlavne o tabilitu což je u ascentu vedší. ale ja osobne bych take dal mangos no.. ale to už by se ten wipe musel udelat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

tvymu majiteli serveru je uptime 1.5 dne malo??? hh ... uz nejsou ty casy kdy mangos padal kazdou hodinu ... ty uz sou davno pryc

 

jestli chces kvalitu ... tak pojdte na mangos

Share this post


Link to post
Share on other sites

njn ale u ascentu je min 4x takovej uptime když vše šlape jak ma a neni precpanej server což 50 lidi ho neprecpe :) ..

Edited by Czeirne

Share this post


Link to post
Share on other sites

prosimte na co je ti ze server jede 4 dny v kuse ??? staci kdyz si nastavis save na 1 minutu ( pro vetsi servery treba na 5 minut ) a neni problem ... stejne v noci nikdo nehraje! ;) ... a jestli to pres den 1x spadne, boze nic se nestane !

 

edit: o tom ze vse slape jak ma by se dalo dlouze polemizovat :D

Edited by Method-man

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mno tak šlape, na mangosu se taky urco najdou nejake veci ktere nešlapou kazdopadne se tato diskuze zvrtla... (nbo zvrtava) proste dodam mangos na server nedame .

Share this post


Link to post
Share on other sites

to se dycky zvrtne jakmile ji vedu ja ... a vzdycky za ni dostanu warn ... uz mam 50% ... zajimalo by me kolik warnu budu mit zitra az si moderatori proctou forko ... (smich)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Co se tyce jako mangos stability..

 

grafhx0.th.png

 

Nektery ty pady jsou i restarty od GM kvuli zprovozneni eventu / opraveni chyb v DB..

 

Ale prijde mi to docela dobra stabilita (maximalne 3x pad zaden..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

u me na server na mangosu sem zaznamenal 47h a nejaky minuty bez pada. Pres den online 40-50hracu.

Stabilita mangosu je pomerne vysoka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak jasne.. jedna se o konretni revize.. nektere jsou vice stabilni nektere mene.. meli jsme revizi ktera vzdy jela 2 dny.. pak padla a dalsi dva dny.. pak zase jednu, ktera padala kazdych 5 minut..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ono MaNGOS je hodně zabugovaný jako plno podobných projektů využívajících reverzní inženýrství a práce mnoha programátorů. Ona stabilita záleží jak na revizích, tak také na hráčích, kteří dokáží ty chyby svojí činností vyvolat. Pak se stane, že třeba někdy jede server celý den bez pádu, aby druhý den pětkrát po sobě během několika minut spadl. Mimo to také záleží na čistotě databáze a tedy na tom, jak je databáze opečovaná a jak dlouho je databáze používána neboli jak dlouho jede server od nahození čisté databáze. K tomu se ještě přidávají různá nastavení v konfiguračních souborech, aktivování různých vychytávek a kdo ví co ještě. Takže tvrdit, že je MaNGOS nebo jiný emu stabilní je dosti relativní a je potřeba jej podložit podmínkami v jakých je provozován. Důležité je, že MaNGOS má už určitou tradici, dostatek vývojařů a velkou komunitu a plno dalších projektů jako různé databáze, scriptdev2, minimanager, aj.

 

Ale může se tam stát úplně to samé co tady kolegovi. Stačí nějaký překlep v kódu a memory leak je an světě. Pak pokud server nespadne vytížení paměti poroste v čase nad všechny meze...

 

Řešení? Nejspíš sledovat vývoj emu a čekat na opravu případně se vrátit o několik revizí zpět.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Burlex:collision crap was pointless/useless/slow/etc, in fact it was never even finished from what i could tell. he was trying to do pathfinding stuff with collision and well.. yeah it doesnt work like that

hoard crashes under high load

 

a ma pravdu, zere to viac ramky aj vsetkeho, nie je to ani z polovice hotove a niektore spelly mi nejdu ked mam vmaps, napr pri fear hrac ostane len stáť akoby mal stun, blink prestal ist atd..

 

sT@N

Edited by sT@N

Share this post


Link to post
Share on other sites

a ty od tematu nejseš 6 dni u ascentu je prumer. jinak pri stejnem poctu hracu u mangosu nedosahneš zadleka ani polovicní uptime ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×