Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Gangstar

Jídlo, pochutiny

Recommended Posts

já osobně bojkotuji zeleninu takže v tomhle receptu se zeleninou nepočítejte :D

STEAK.sql

 

400g masa (může být cokoliv ale nejlepe hovězí z maldšího zvířete a nejlépe býka ale to se asi nedoplatíte :D takže krávu)

 

koření na steak, nadrcený česnek (a nebo nějakou grilovaci směs (ale ty už obsahují i sůl))

 

 

olej

 

postup:

 

Vezmeme misku a do ní nalejeme olej a do mysky nsypeme trochu koření na steak a česnek. Maso vložíme do misky a „vyválíme“ ve směsi (každý zvlášť). Na maso dosypeme koření a česnek (taky každý zvlášť). Necháme tak 30 minut naležený (pkudy spěháte tak můžete hned začít ale čim déle tím lépe). Na konec usmažíme/ugrilujeme (nevím jak dlouho zaleží na tloušťce masa). A jako přílohu si dejte další kus masa ...

 

přikládám SQL:

 

CREATE TABLE `miska` (
 `maso` NOT NULL,
 `koření` NOT NULL,
 `sůl` NOT NULL,
 `olej` NOT NULL,
) ENGINE=MyISAM  DEFAULT CHARSET=latin1 AUTO_INCREMENT=338 ;

INSERT INTO `miska` (`maso`, `koření`, `sůl`, `olej`) VALUES (`400`, `koření na steak, nadrcený česnek`, `podle chuti`, `tak na dno aby to v tom neplavalo`)

Edited by ondik55
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ondik55: Pěkné :D ale co se záznamem v DB se kterým nic nepracuje? :D

 

 

using Kuchyn;
using Kuchyn.Spotrebice;
using Kuchyn.Nadobi;
using Lednicka;
using Lednicka.jidlo;

public void Vařit()
{
ArrayList suroviny = new ArrayList();

suroviny.Add("vejce");
suroviny.Add("vejce");
suroviny.Add("250 ml mléko");
suroviny.Add("Lžíce polohrubé mouky");
suroviny.Add("Lžíce polohrubé mouky");
suroviny.Add("Lžíce polohrubé mouky");
suroviny.Add("Lžíce polohrubé mouky");
suroviny.Add("Lžíce polohrubé mouky");
suroviny.Add("1 lžíce moučkového cukru");
suroviny.Add("olej");

Miska m = new Kuchyn.Nadobi.Miska();

m.add("vejce");
m.add("vejce");
m.add("mléko")
m.add("mouka");
m.add("cukr");
m.Míchat();

Testo t = m.obsah();

Sporak s = new Kuchyn.Spotrebice.Sporak();
Panev p = new Kuchyn.Nadobi.Panev();

S.Addnadobi(p);
S.Zapnout(stupen3);

While(t != Testo.empty)
{
p.Nalit(lžice oleje);
p.NechatRozpalit();
p.NalitTěsto(t);
p.Smažit();
}

MessageBox.Show("Usmaženo můžete konzumovat.");

}

Co tenhle zdroják smaží? ;)

Když si doděláty třídy a namespace tak to možná bude i fungovat :D

Edited by jinora

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maso na gril (především pak hovězí steaky) se nikdy nesolí předem. Nejdříve v průběhu grilování, nejlépe těsně po a nechat 3-4 minuty odležet. Navíc 30ti minutová marináda s hovězím masem nic neudělá, takhle můžeš "marinovat" kuřecí. Hovězí, aby to mělo smysl, je dobré nechat marinovat minimálně 6 hodin, ideálně pak naložit den předem. Jo a pozor na různá steaková koření, jak to má v sobě glutamany a sůl, ruinuje to chuť masa - nechceme přece mít na jazyku chuť koření za 15,- Kč, ale chuť masa za desetinásobnou (to nejlevnější) cenu. Mě se osvědčil ten nejjednodušší recept - maso nechám 3-4 hoďky v teple odležet (je dobré kupovat už starší kousky, čerstvě poražené hovězí není po úpravě správně křehké), hodím na pár minut na gril (záleží od propečení a tloušťky masa, nicméně well done už je na vyhození) a kořením těsně po sundání z grilu pomocí soli a čerstvě nadrceného pepře (nejlepší je červený).

 

PS: Jak blbý musí člověk být, aby ve slově miska napsal y. Zvláště, když napoprvé miska byla opravdu miskou.

Edited by kupkoid
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maso na gril (především pak hovězí steaky) se nikdy nesolí předem. Nejdříve v průběhu grilování, nejlépe těsně po a nechat 3-4 minuty odležet. Navíc 30ti minutová marináda s hovězím masem nic neudělá, takhle můžeš "marinovat" kuřecí. Hovězí, aby to mělo smysl, je dobré nechat marinovat minimálně 6 hodin, ideálně pak naložit den předem. Jo a pozor na různá steaková koření, jak to má v sobě glutamany a sůl, ruinuje to chuť masa - nechceme přece mít na jazyku chuť koření za 15,- Kč, ale chuť masa za desetinásobnou (to nejlevnější) cenu. Mě se osvědčil ten nejjednodušší recept - maso nechám 3-4 hoďky v teple odležet (je dobré kupovat už starší kousky, čerstvě poražené hovězí není po úpravě správně křehké), hodím na pár minut na gril (záleží od propečení a tloušťky masa, nicméně well done už je na vyhození) a kořením těsně po sundání z grilu pomocí soli a čerstvě nadrceného pepře (nejlepší je červený).

 

PS: Jak blbý musí člověk být, aby ve slově miska napsal y. Zvláště, když napoprvé miska byla opravdu miskou.

 

dík za rady a za tu chybu se stydím a stou solí sem si nebyl jistej. Jinak vím že 30 minut je málo a taky to dělám že to marinuju den předem.

 

Tím stářím zvířetem jsem nemyslel dobu od porážky ale stáří zvířete. Čím starší zvíře tím tužší maso.

 

jinora: to SQL bylo ForFun

Edited by ondik55

Share this post


Link to post
Share on other sites

Už jste někdy jedli čínskou polívku s kečupem? Sice je ta polívka samá chemie, ale s tím kečupem (tak 100ml kečupu na 500ml polívky) to chutná skoro jako rajská.. :D:rolleyes: Ale obrňte se před tím, než půjdete na záchod :mid_sword::rofl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupkoid: Takovej renesanční člověk. Vyzná se ve všem o čem mluví. A u toho vaření skoro jako profík :D

 

Já si dost často vařim:

 

Pařanské Mandlonudle

Stává se vám, že do počátku raidu chybí pouze slabá čtvrt hodinka? A kručí vám v žaludku? Udělejte si Pařanské Mandlonudle! Nezdravé, ale dobré :D

 

Suroviny

  • Čínské nudle (dle požadovaného množství) *1
  • Sojová omáčka
  • Koření dle chuti (já používám trošku kakaa a do toho chili a decentně soli)
  • Oloupané mandle či jiné oříšky (perfektní jsou také piniové)
  • Olej

 

Příprava

  1. Necháme čínské nudle trochu nasáknout, nejlépe v přikryté misce s horkou vodou.
  2. Nudle po třech minutách přeložíme na pánvičku, prolijeme trochou oleje a sójovou omáčkou.
  3. Posypeme částí koření (druhou část ponecháme na dokořenění na talíři).
  4. Přisypeme hrst oloupaných mandlí.
  5. Všechno smažíme a mícháme na pánvi 5 minut.
  6. Přeložíme na talíř a dochutíme připraveným kořením či pouze solí.

 

*1) Čínské nudle kupuji jako čínské polévky, vyhazuji pytlíčky a z nudlí si vařím tohle. Je to levnější (cca 3-4 koruny za 1 nejlevnější polévku) než kupovat balení nudlí.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nejlepší je párek v rohlíku se sýrem... Prostě zajdu koupit párky, rohlíky, plátkový sýr a pizza koření.

 

Pak jednoduše naříznu rohlík, dám tam párek, pokladu nakrájeným sýrem a nechám v mikrovlnce rozehřát. Až bude sýr tekutý, vyndám a pokořenim pizza kořením a dám dávku kečupu podle chuti..

 

Enjoy :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prepáčte, ale nejak mi uchadza pointa čo ma jedlo spoločne z WoW developingom?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prepáčte, ale nejak mi uchadza pointa čo ma jedlo spoločne z WoW developingom?

 

Stačí číst

 

Ale nemôžeš stále len hrať, aj najesť sa treba. <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kupkoid: Takovej renesanční člověk. Vyzná se ve všem o čem mluví. A u toho vaření skoro jako profík :D

 

Já si dost často vařim:

 

Pařanské Mandlonudle

Stává se vám, že do počátku raidu chybí pouze slabá čtvrt hodinka? A kručí vám v žaludku? Udělejte si Pařanské Mandlonudle! Nezdravé, ale dobré :D

 

Suroviny

  • Čínské nudle (dle požadovaného množství) *1
  • Sojová omáčka
  • Koření dle chuti (já používám trošku kakaa a do toho chili a decentně soli)
  • Oloupané mandle či jiné oříšky (perfektní jsou také piniové)
  • Olej

 

Příprava

  1. Necháme čínské nudle trochu nasáknout, nejlépe v přikryté misce s horkou vodou.
  2. Nudle po třech minutách přeložíme na pánvičku, prolijeme trochou oleje a sójovou omáčkou.
  3. Posypeme částí koření (druhou část ponecháme na dokořenění na talíři).
  4. Přisypeme hrst oloupaných mandlí.
  5. Všechno smažíme a mícháme na pánvi 5 minut.
  6. Přeložíme na talíř a dochutíme připraveným kořením či pouze solí.

 

*1) Čínské nudle kupuji jako čínské polévky, vyhazuji pytlíčky a z nudlí si vařím tohle. Je to levnější (cca 3-4 koruny za 1 nejlevnější polévku) než kupovat balení nudlí.

Zadelavas si na gastritidu.

 

Jist by se melo zdrave, bez ruznych chemikalii.Neuznavam ruzny ty koreni "Na grill, na rybu, na kure, na zachod" Ne, mam doma truhlik s bylinkama, sul, pepr a to je vsechno co potrebuju.Ruzny omacky uvarim tak ze nemusim davat nejaky glutamaty a podobny blbosti.

 

Nejlehci klasika: steak z krkovice.Zprudka na malym mnozstvi oleje to opecu z obou stran, potom maso vyjmu, hodim trosku masla podle potreby na to hodim par nakrajenych zampionu chvili je restuju.Pak zaleju smetanou na vareni, pridam koreni.Dochutim, dovarim a podava se.Cas straveny je zhruba 10minut a jak si clovek krasne pochutna i bez tech chemickych sracek.Howgh.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Praženica s cibuľkou

Ingrediencie:

-Vajcia

-Cibuľka

-Korenie najlepšie papričkové

-Olej

Postup:

Na panvicu(pánev) nalejte olej mierne aby sa rozlial po celej ploche. Keď sa olej rozhorčí pridajte cibuľku a stále ju miešajte aby neprihorela. Keď ju bude miernejšie cítiť, dajte tam vážne máličko korenia a potom tam dajte vajíčka. Vajíčka podľa toho, aký veľký príkaz žalúdok potrebuje :)

 

Dobrú chuť! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vajíčko na mäkko.

Môžete podávať ako raňajky alebo večeru :D

 

Suroviny:

Vajičko, voda, soľ, chleba

 

Postup:

Vajička dáme do hrnca s vodou a čakáme dokým voda začne vrieť. Vtedy si odstopujeme 3 minúty a po uplynutí

3 minút vriacu vodu vylejeme a nalejeme do hrnca studenú. Vajíčka rýchlo ošúpeme (asi tak do polky) dáme na misku

a podávame buď z maslovým chlebom ktorý je trošku osolený.

 

Žltko zvykne po 3 minútach stvrdnuť. Takže pustite sa do jedla hned.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×