Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Xmat

Online Players Counter

Recommended Posts

Malý program psaný v C# za použití .NET Framework 3.5, sloužící k počítání online hráčů (resp. accountů) na MaNGOS serveru. Program automaticky tento stav loguje do zvláštních souborů, každý soubor pojmenuje dle času ve kterém byl vytvořen. Dále průběžně vytváří soubor actual, ve kterém je stále aktuální stav online hráčů (možnost použít pro webový status online hráčů, abyste nemuseli zatěžovat databázi dotazy, i když je to maličkost).

 

Nezapomeňte nastavit config.conf, Time Between Metering je čas, který uplyne mezi jednotlivými měřeními a Show every count in console znamená, zda chcete každé změřené číslo vypisovat do konzole (doporučuji jen pokud chcete machrovat před kamarádem rychle utíkajícími čísly, jinak to zbytečně zatěžuje PC, takže jsem to raději přidal do nastavení.

## Host IP:
localhost
## DB User:
root
## DB Password:
root
## Realmd DB:
realmd
## Time Between Metering (in miliseconds):
300
## Show every count in console (yes or no):
yes

 

Někomu se to může hodit, někomu ne, já jsem to dělal pro sebe kvůli statistice a hodí se mi to mít takto přehledně. Zvolil jsem raději textové soubory před statistikou v MySQL, protože se v nich lépe vyhledává, nebo alespoň mě (pojmenování souboru je YYYY-MM-DD-HH-MM-SS (první MM jsou měsíce, druhé jsou minuty). Ještě jsem přemýšlel že bych změřený počet online hráčů zakomponoval přímo do názvu souboru, kdyby to někdo využil, tak stačí říct a udělám to. A dodatek, soubory (jak jednotlivé měření, tak actual) jsou ukládány do složky oplog/)

 

-----------------------------------------------------------------------

++ Logování také do MySQL

Do configu přibylo následující nastavení:

## Use text files for statistic (yes or no):
yes
## Use MySQL for statistic (yes or no)(...):
yes
## Use "Actual" text file (yes or no)
yes

To první znamená, zda chcete nebo nechcete používat textové logování, to druhé, zda chcete nebo nechcete používat pro logování MySQL (nutno nahrát soubor execute-to-realmd-database.sql do vaší realmd databáze) a to třetí, zda chcete nebo nechcete vytvářet soubor actual.

 

Co se týče logování do MySQL, tak výše zmíněný sql soubor vytvoří tabulku opc_opstatistic do realmd databáze (do které to musíte nahrát, není tam usedb) a v té poté loguje (stejným systémem jako v souborech) počet online hráčů.

 

Download: http://filebeam.com/319c13e079c3bc5711ca8025cb83fc28

Download: http://filebeam.com/6f8ce09220e902ff69d0f77b4f80cbb4 (stará verze)

 

Pozn: Díky za mínus rep za tenhle post, neznámý autor v komentáři napsal "věc na h****". Ještě jednou děkuji za vyjádření a jen dodávám, kdo tě nutí to používat? :P Někteří jedinci mě zde skutečně dohánějí k smíchu.

Edited by Xmat
  • Upvote 3
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jen tak mě napadá, kdybyste chtěli přidělat nějaké funkce (jako zápisy do db, nebo cokoliv jiného) tak stačí říct a já to klidně rozšířím.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hele tobe online players na webu diki tomuhle programku nezatizi MySQL ale co samotny program??? jak funguje taky ma dotazy ne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

já jsem se na tebe vykašlal tak sis to musels udělat sám :lol::lol:

možnost použít pro webový status online hráčů, abyste nemuseli zatěžovat databázi dotazy

nechápu zatěžuje to systém ještě víc než kdyby to script četl z DB a statistiky ukládal do DB on ten program čte z DB a ukládá do souboru a k tomu souboru se pak musí přistupovat.Bude to mnohem pomalejší než kdyby se to udělalo standartě.Tohle je C# jeho rychlost je o něco pomalejší a musí využívat spoustu knihoven sice je to zanedbatelné ale.... další věc musí číst z DB a ukládat do souboru to je kravina DB je speciálně vyvíjená pro nejvyšší rychlost zatímco klasické práce se soubory jsou o hodně pomalejší a zase on ten soubor musí uložit na disk čily to bude hodně pomalé.

Pro tvou účel ale dobré jenom technický dotaz to chceš provozovat na Monu=Mono ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nevím co je mono a je to proto, že tohle vykoná 1 dotaz za sekundu dejme tomu. Jenže když bude mít web 100 návštěvníků, které budou pořád refreshovat stránku, tak vykonají na tu db klidně 100 dotazů za sekundu. Proto je lepší to v tomto případě už číst ze souboru. Ale to je jen vedlejší využití, jinak to rozhodně není důvod, proč tento program vznikl.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ale to je úplně jedno stejně se musí poslat požadavky na otevření a načtení toho souborů což když se provede 100x bude o mooooooc pomalejší ale dobře to tu neřešíme přece jenom nemáš moc možností.

 

Jinak Mono je platforma kompatibilní s .NET a běží pod Linuxem,BSD,Mac,.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

no však právě proto jsem se ptal Mono je jediná možnost jak rozchodit .NET pod linuxem takže buď mono nebo Windows :lol: :lol: :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak jsem to rozšířil i o logování do MySQL, jak tu padlo, že je to lepší. A očekávám nápady na další funkce ;) Teďka to přepisuju do winforms abych to mohl trošku zkomplexnit, opět to přinese pár nových funkcí, tentokrát už možná praktičtějších.

Edited by Xmat
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×