Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Anonyme

Programovanie - Zaciatky

Recommended Posts

Ahojte vsetci uzivatelia WS forka. Dostal som sa na toto forko po odporucani kamosa, hovoril mi, ze tu najdem vsetko co potrebujem. Tak by som sa Vas chcel opytat, ze co je podla Vas jednoduchsie a cim by bolo lepsie zacinat. Mam 15 rokov, zaujimam sa o programovanie / kodovanie. Vlastne o vsetko co sa tyka PC. Mam uz nejake tie skusenosti s Html a Css .. Ale to je urcite malo. Napisal som jeden fomrular v PhP, no neznamena to ze ho viem ( pretoze viem ze ho neviem) .. tak sa chcem opytat, ze ci je dobre pokracovat v tvoreni a kodovani webu a ucit sa dalej jazyky (html, css, js, php) .. alebo si to vyclenit len ako nejake hobby, a pokracovat radsej v programovani. Na skole sa ucime Delphi, takze nieco malo viem, no urcite je lepsie C/ C++. Vyskusal som uz par jazykov (neucil som sa ich aktivne, len som ich skusal) takze nieco malo o programovani viem. Tak dakujem za vase rady, tipy, nazory, kazdu uzitocnu odpoved mozem ohodnotit Rep + ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No je ti 15, byt tebou tak zacnu s necim jednodussim.. to php je idealni, pac c++ zas tolik nevyuzijes a je to dost tezke na zacatek. Ale zalezi na tobe co chces delat. Jestli chces vyvijet napr mangos, tak se muzes pustit rovnou do c++, ale nedoporucuju. GL&HF

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takže nenapsal si na co chceš být zaměřený.

Máš možnosti

1) Kodování a stylování webu - HTML / CSS

2) Webové aplikace - PHP / JS

3) Aplikace woken či jiných OS - C++ s knihovnama Qt doporučuji. Samozřejmě není pro MaNGOS nebo TC2 ty využívají jiné.

4) Pokuď si zvolíš emulátory tak začni SQLkem(Databáze) je to velice jednoduché máš tam jen 4 příkazy, které budeš aktivně využívat [iNSERT INTO, DELETE FROM, UPDATE, REPLACE INTO] pak bys zkusil stáhnout zdrojáky a začít čmuchat jak co funguje....

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nex - dakujem za tvoje rady a nazor. A moje odpovede - pisal som, ze sa venujem uz nejaky cas html a css. Tak moje predstavy su nejake taketo - kedze sa aktivne venujem html a css, tak by som v tom rad pokracoval, a chcel by som byt ovela lepsi. Medzitym sa zacat ucit PhP a JS koli tym webovym aplikaciam, a ked to vsetko budem perfektne zvladat, tak prejst na programovanie aplikacii (C++, atd.... ( Mozno az na vyske, kedze s mojim vekom to vychadza nejak tak.)).

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, já s C++ začal ve 13ti letech (něco málo přes 2 roky zpátky), takže bych ti ho klidně i doporučil, pokud máš zájem o vývoj aplikací. Co se týče php, tak je C++ až nápadně podobné, takže když pobereš alespoň základy C++, tak PHPéčko už bude hračka ;)

 

edit: překlep

Edited by minig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Já jsem začal v 10 letech v prog. jazyce (Q)Basic, ve 12 letech Pascal, v 18 letech C/C++.. C/C++ dělám do dnes (za 8 dní je mi 24 let).

Pokud chceš programovat v aplikace v C/C++, doporučuji odkazy, který jsem již zveřejnil zde: http://www.wowresource.eu/index.php?showtopic=23689&view=findpost&p=211897

Nebo ti kdyžtak můžu poradit na mém foru: http://www.wlezley.eu/forum/

Edited by Wolf Officious
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takze, rozhodol som sa nejako takto. Po dlhom uvazovani som prisiel na to, ze bude najlepsie, ak ostanem pri kodovani v html a css, a vytiahnem sa na vlemi dobru uroven, medzicasom do toho zacnem vsuvat JS alebo PHP (poradte mi prosim co by bolo lepsie) .. za tym 2. moznost z tych dvoch jazykov, a az potom .. ked uz budem vsetko ako - tak vyborne zvladat zacnem s programovanim aplikacii .. pocitam s tym, ze nejak na vyske mi to akurat vyjde, ze s tym zacnem .. a ked hovorite, ze C++ nema daleko od PhP, tak mi asi C++ potom nebude robit az take problemy .. :). .Takze Vam vsetkym dakujem za rady, tymto topicom som sa znova posunul dalej. Vdaka vsetkym. Inak - ak by mal niekto zaujem o nakodovanie nejakeho .psdcka, mozete sa ozvat .. mam uz nejake tie referencie, kt. momzem poskytnut. Ale to len tak na okraj spominam - ved najlepsie sa to naucim, ked to budem praktizovat. No nie ? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odporúčam ti najprv PHP pretože si myslím že ho využiješ viac ako JS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×