Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
charlie

[Návod] Vytvoření MaNGOS 2.2.3 serveru

Recommended Posts

Takze k vytvoreni MaNGOS 2.2.3 serveru budete potrebovat zhruba nasledujici :

  • MySQL Server - Download
  • DataBazi Itemu,Objektu,Mobu... Download
  • MaNGOS Revizi + Script system - staraji se o vytvoreni samotneho serveru, komunikaci s klientem, scripty pro moby,bossy atd. Download
  • DBC Soubory - Nejake soubory z klienta, ktery server potrebuje (Napr. jak se ma prepocitavat crit rating atd.) Download
  • Mapy, Vmapy - rovnez z klienta
Takze, stahnete a nainstalujte MySQL Databazovy server, ktery je uloziste, kde se ukladaji vsechny veci jako charactery, accounty, game data atd.

 

1) Instalace MySQL serveru

 

Viz druhy POST

 

2) Import DataBaze.

 

Nejdriv se musite rozhodnout jakou databazi pouzivat.... je jich nekolik (UDB,UWDB,ATDB,PS..), kazda ma nejake sve vyhody a nevyhody.. nekde jsou funkcni eventy a questy, jinde jsou plne oscriptovani mobove.. nekde na prvnich radcich tohoto topiku jsou veskere veci, ktere jsou spolu kompatibilni a pojedou vam s verzi klienta 2.3.0 , jakmile ale zjistite co a jak.. muzete michat ruzne DB.. updatovat revize atd.

 

Takze otevrete MySQL command line (najdete v start- vsechny programy - mysql - mysql server - mysql command line ) a zadejte heslo, ktere jste zadali v instalaci MySQL serveru.

 

 

Po lognuti do mysql konzole vytvorime 3 databaze.

 

 

1) realmd - accounty, realmlist, bany

2) characters - postavy, guildy, herni data

3) world - objekty, mobove, questy, looty atd..

 

Timto kodem :

 

create database realmd;
create database world;
create database characters;

 

Ted, jakmile mate vytvorene databaze, staci doplnit datama. Doporucuju vsechny .sql soubory dat do primo do C:/ nemusite pak opisovat dlouhou cestu.. budeme potrebovat soubor Character.sql a realmd.sql - ktery najdeme v mangos revizi ve slozce sql/ . A pote fulldb.sql kterou jste si stahli samostatne (to je ta DB o ktere jsem mluvil nazacatku).

 

timto kodem

 

 

use realmd;
source C://cesta_k_realmd.sql

use world;
source C://cesta_k_fulldb.sql

use characters;
source C://cesta_k_characters.sql

 

 

Import realmd.sql by mel trvat asi tak 5-15s , characters.sql tak 20-30s a full.sql asi tak 2-3 minuty. Vse zalezi na rychlosti CPU, takze pokud to stale vypisuje

Query OK, 1 Rows affected. Tak je to v poradu a nechte to dojet.

 

Po zkonceni vsech souboru zadejte na konzoli prikaz exit ktery mysql konzoli ukonci.ů

 

 

2) Priprava revize.

Stahnete si revizi z uvodu, a vyextrahujte ji do nejake slozky (treba C://mangos ) kazda revize pod windows by mela obsahovat soubory realmd.exe ,

mangosd.exe , mangos.conf , realmd.conf , mangoscript.dll , slozku sql a pote nejake logy, ale ty nejsou dulezite. Aspon zatim ne.

 

pokud mate soubory vyextrahovane presunem se k dalsimu kroku

 

3) extract DBC a Maps a VMAPS

 

DBC extrakce je pomerne slozita, proto si je stahnete (par prvnich radku) .. ma to par MB, po stazeni DBC extraktujte do slozky dbc v mangos slozce.

 

maps - maps neni slozity, staci stahnout revizi v uvodu, z te vzit program ad.exe , presunout ho do korenove slozky vaseho world of warcraft 2.2.3 , vytvorit zde slozky maps a ad.exe pustit. Pote slozku maps prekopirovat do slozky mangosu (tam kde je mangosd.exe realmd.exe atd..)

 

vmaps - prakticky plati to same jako u maps, z drobnym rozdilem ze to trva trochu dele a je to narocnejsi. opet kdyz si stahnete reviziz uvodu, v nizs je extraktor (ve slozce vmaps). staci vyextrahovat, pustit make_vmaps.bat a je to. Pote slozku vmaps zkopirovat do slozky mangosu.

 

4) uprava configu

 

ve slozce mangosu otevrete realmd.conf

 

najdete radek

LoginDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;mangos;mangos;realmd"

 

a zamente podle vasich udaju, 127.0.0.1 nechte.. to je IP mysql serveru (127.0.0.1) je localhost, tj vas pocitac. 3306 nechte take, to je port, na kterem mysql bezi, pokud jste v instalaci mysql nic nemenili, bude 3306. pote nasleduje uzivatelske jmeno, vy jste zrejme nedefinovali noveho uzvatele, takze doplnime root . Pote nasleduje vase tajne heslo, ktere jste zvolili v instalaci mysql. pote nazev databaze kde jsou accounty atd.

 

takze pokud mam heslo tajneheslo tak bude vypada takhle

 

LoginDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;root;tajneheslo;realmd"

 

otevrete mangod.conf .. je tady hodne veci, ktere se daji zmenit jako raty, motd, atd.. nutne je zmenit directory kde jsou vmaps,maps a dbc

protoze je mate ve stejne slozce jako mangosd.conf tak to bude ./

 

takze najdete radek

 

DataDir = "@prefix@/share/mangos"

 

a zamente za

 

DataDir = "./"

 

 

pote je nutne zamenit DB info.. plati to same jako u realmd configu, s tim rozdilem ze tady jsou definovany vsechny tri DB

 

takze najdete

LoginDatabaseInfo     = "127.0.0.1;3306;mangos;mangos;realmd"
WorldDatabaseInfo     = "127.0.0.1;3306;mangos;mangos;mangos"
CharacterDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;mangos;mangos;characters"

 

a zamente podle vasich udaju, takze pokud mate heslo tajneheslo tak to bude vypadat takto :

 

LoginDatabaseInfo     = "127.0.0.1;3306;root;tajneheslo;realmd"
WorldDatabaseInfo     = "127.0.0.1;3306;root;tajneheslo;world"
CharacterDatabaseInfo = "127.0.0.1;3306;root;tajneheslo;characters"

 

A to je vse ! Uspesne ste nakonfigurovali massive and gaming object server (MaNGOS).

 

Pokud si chcete zahrat napriklad s kamaradi, musite jeste nastavit realmlist ... to se dela pomozi SQL Prikazu, ktery napistete do mysql command line :

 

UPDATE `realmd`.`realmlist` SET `name`='JMENO_REALMU',`address`='VASE VEREJNA IP ADRESA NEBO HAMACHI IP';

 

Pro interaktivni spravu DB - vidite krasne graficky jake jsou v DB vlastne tabulky, stahnete si navicat :

 

http://filebeam.com/3b1a46004cbdef1b4316d411abc5ff85

 

Posledni pripominka, pokud vam neco nejede nebo se chcete na neco zeptat, piste do tohoto topiku, ale pokud mate problem se serverem, nezapomente sem postnout server.log (najdete ho ve slozce mangos)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13mtf3.jpg

 

14mhv6.jpg

 

15mye6.jpg

 

16mpt2.jpg

 

17mxu5.jpg

 

18mob5.jpg

 

Pokud by se stalo toto, tak budete muset odinstalovat mysql a odstranit MYSQL složku z počítace, jak je uvedeno v následujících ukázkách, pokud proběhne vše hladce, přejděte k poslednímu obrázku...

19mbu1.jpg

 

Zde se nachází složka MYSQL

30mws5.jpg

 

Pokud vám nejde odstranit složku MYSQL(piše že je používaná nebo nepovolen přístup či co) z PC tak dejte ctrl+alt+del a najděte v task manageru toto a ukoncete úlohu a po odstranění složky opakujte instalaci MYSQL

31mcg6.jpg

Takto vypadá správně nainstalované MYSQL

32mnl6.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

pise mi to toto :

 

2007-12-01 11:29:17 Using configuration file mangosd.conf.

2007-12-01 11:29:17 MaNGOS daemon /0.9.0-SVN (Win32)

2007-12-01 11:29:17 <Ctrl-C> to stop.

 

 

MM MM MM MM MMMMM MMMM MMMMM

MM MM MM MM MMM MMM MM MM MMM MMM

MMM MMM MMM MM MMM MMM MM MM MMM

MM M MM MMMM MM MMM MM MM MMM

MM M MM MMMMM MM MMMM MMM MM MM MMM

MM M MM M MMM MM MMM MMMMMMM MM MM MMM

MM MM MMM MM MM MM MMM MM MM MMM

MM MM MMMMMMM MM MM MMM MMM MM MM MMM MMM

MM MM MM MMM MM MM MMMMMM MMMM MMMMM

MM MMM http://www.mangosproject.org

MMMMMM

 

 

2007-12-01 11:29:17 World Database: 127.0.0.1;3306;root;heslo;mangos

2007-12-01 11:29:17 MySQL client library: 5.0.45

 

 

2007-12-01 11:29:17 ERROR:Could not connect to MySQL database at 127.0.0.1: Unknown database 'mangos'

 

2007-12-01 11:29:17 ERROR:Cannot connect to world database 127.0.0.1;3306;root;heslo;mangos

 

co s tim???? pls poradte

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak lidi... dostal jsem se do hry, lognul se a ted to dela toto : logging in to the game ... Naběhne realm tabulka, vyberu MaNGOS a zase logging... a takto porad dokola... co s tim???

Share this post


Link to post
Share on other sites
tak lidi... dostal jsem se do hry, lognul se a ted to dela toto : logging in to the game ... Naběhne realm tabulka, vyberu MaNGOS a zase logging... a takto porad dokola... co s tim???

 

Zrejme ti nejede world cast serveru (mangosd.exe)

 

a to co jsi psal predtim, zkontroluj si nastaveni Databazi v mangosd.conf konretne hledej WorldDatabaseInfo .. a v tom radku uprav mangos na world

Share this post


Link to post
Share on other sites
tak lidi... dostal jsem se do hry, lognul se a ted to dela toto : logging in to the game ... Naběhne realm tabulka, vyberu MaNGOS a zase logging... a takto porad dokola... co s tim???

 

Tento isty problem mam aj ja a mangosd.exe frci aj realmd.exe a v realmd mi vobec nevyhodi ze autentifikuje nejakeho hraca...neviete co v tom je?

Edited by Tomaso

Share this post


Link to post
Share on other sites
pozri obe konzoly co ti v nich pise ...

 

OMG a co by mi v nich malo pisat?? Nic nepise, idu tak ako maju, ako keby nebol ziadny problem...

Share this post


Link to post
Share on other sites
pise mi to toto :

 

127.0.0.1;3306;root;heslo;mangos

 

co s tim???? pls poradte

 

misto

127.0.0.1;3306;root;heslo;mangos

v configu musis napsat

127.0.0.1;3306;root;heslo;world

Share this post


Link to post
Share on other sites

mam takovej mensi problem jak mam zapnout mysql? kdyz zapnu mysql.exe tak mi to hodi error a kdyz zkusim MYSQL command ine client tak to hodi ten stejnej error

 

Can't connect to MySQL server on 'localhost' <10061>

 

z toho jsem na vetvy jakej je problem?

Edited by fatal

Share this post


Link to post
Share on other sites

dikz za pomoc uz to jede ale druhej problem tentokrat s realmd.exe

error chybi tabulka na realmlist

 

EDIT: for charlie : dik jsem tu beznadejne vytvarel vlastni tabulku a jak koukam uz my jen chybelo dbinfo :)

Edited by fatal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tady mas

 

/*
MySQL Data Transfer
Source Host: dd2.servegame.com
Source Database: realmd
Target Host: dd2.servegame.com
Target Database: realmd
Date: 9.12.2007 12:11:41
*/

SET FOREIGN_KEY_CHECKS=0;
-- ----------------------------
-- Table structure for realmlist
-- ----------------------------
CREATE TABLE `realmlist` (
  `id` int(11) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `name` varchar(32) NOT NULL DEFAULT '',
  `address` varchar(32) NOT NULL DEFAULT '127.0.0.1',
  `port` int(11) NOT NULL DEFAULT '8085',
  `icon` tinyint(3) unsigned NOT NULL DEFAULT '0',
  `color` tinyint(3) unsigned NOT NULL DEFAULT '2',
  `timezone` tinyint(3) unsigned NOT NULL DEFAULT '0',
  `dbinfo` varchar(255) DEFAULT NULL,
  PRIMARY KEY (`id`),
  UNIQUE KEY `idx_name` (`name`)
) ENGINE=MyISAM AUTO_INCREMENT=2 DEFAULT CHARSET=utf8 ROW_FORMAT=DYNAMIC COMMENT='Realm System';

-- ----------------------------
-- Records 
-- ----------------------------
INSERT INTO `realmlist` VALUES ('1', 'MaNGOS', 'localhost', '8085', '1', '0', '1', '');

Share this post


Link to post
Share on other sites

v realmd.exe

 

Log..

 

2007-12-09 12:17:34 MySQL server: 6.0.3-alpha-community

 

 

2007-12-09 12:17:34 ERROR:SQL: SELECT `id`, `name`,`address`,`port`,`icon`,`color`,`timezone`,`allowedSecurityLevel`,`population` FROM `realmlist` WHERE `color` != '3' ORDER BY `name`

2007-12-09 12:17:34 ERROR:query ERROR: Unknown column 'allowedSecurityLevel' in 'field list'

2007-12-09 12:17:34 ERROR:No valid realms specified.

 

 

prosim co je zase spatne? a jak to spravit...

Edited by fatal

Share this post


Link to post
Share on other sites

no me to pise ze Account neexistuje i kdyz jsem v Navicatu zkousel menit ten acc Taky jsem se divaj do realmd.conf i do ... proste vsude jsem se dival ... cim to je ? nevite nekdo ?? :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites
no me to pise ze Account neexistuje i kdyz jsem v Navicatu zkousel menit ten acc Taky jsem se divaj do realmd.conf i do ... proste vsude jsem se dival ... cim to je ? nevite nekdo ?? :unsure:

Mangos ucty sifruje, takze nestaci jen tak vytvorit ucet. Musis bud v mangos konzoli prikazem (create uzivatel heslo) pak nastaveni gm (setgm ucet 3) a nastavenim acc formatu na tbc (setbc ucet 1).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Charlie no pisal som ti PM o tych NPC no vsetky subodi su pouzite co si dal ty na tento topis

 

zle si nahral db cez Navicat vymaz a nahraj este raz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Čaute ja dělám server ale vůbec mi to nejde pls ja mam icq 274-131-145 a kdo by byl ochotny a vysvětlil by mi to nejak jednodušeji a šel by semnou zaroveň jak ja budu postupovat delam to po 1. a nevym nevym nejde <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×