Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Zachy

[PROJEKT][SVN] WoWresource

Recommended Posts

2 Zachy: je úplně jedno na kterém ftp serveru to rozjdeš. v první řadě jde o to, jestli to bude linux nebo windows. na linuxu obvykle stačí nastavit a spustit ftpdaemona (pokud je již nainstalován). na windows si něco najdi - filezilla nebo tisíce dalších variant.

Nemám v plánu platit nějaké FTP, ani si to FTP vytvořit na mém PC. Rád bych něco zdarma, což se mi naskytují nejspíše dvě možnosti a to buď založit SVN ( http://mmoforge.org/ ) , nebo založit webovou doménu kde bude přístup na FTP ( http://ic.cz/ ) .

 

Nebo by se tu našel někdo, kdo by mohl poskytnout/hostovat FTP server ? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mno pokud chceš použít svn tak těch služeb, ze kterých lze vybírat je mnohem více sourceforge.net, opensvn, codeplex, googlecode,..

Jinak pokud si někde uděláte i minimalistické webovky tak ty můžete jako ftp použít (stahování souborů přes http, nahrání teamem přes ftp). Pouze na většině hostinzích zadarmo ti dají jediný ftp účet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kde získat free FTP hosting nevím a stejně ho defakto nikdo nenabízí, protože víme k čemu by se asi používal.

 

Ano, SVN server najdeš spíše, stějně jako ti předchudci co to zkoušeli na sourceforgi a stejně se na to po pár týdnech vybodli.

 

Osobně disponuju jako správce menší sítě určitou kapacitou, kterou můžu poskytnout zdarma, ale pouze pro smysluplné projekty. Kopírovat cízí práci a tlačit ji na jedno místo nepřinese z praktického hlediska nikomu nic, krom pár nadšených mladíků, kteří si neumí nebo jsou zdechlí si informace sami hledat. Nakonec třeba na provoz mangos serveru ti stačí SVN MaNGOSu, ScriptDev2, ACID a UDB případně jejich fora. Nic víc, nic míň. Tam je to z první ruky pěkně čerstvé nezávislé na náladě a čase několik krátkodobě nadšených lidí.

 

Pokud někdo je ochotný se pustit do toho překladu, nechť se domluví na uvedeném webu wowpreklad.zdechov.net, ale obávám se, že ten systém momentálně neumožňuje dát do kupy čistý profesionální překlad a už vůbec zde není podpora a nástroje pro dabing. K tomu je potřeba práce jednoho a více programátorů co jsou znalí HTML, PHP a MySQL.

 

A poslední komentář. Instalační balíky pro MaNGOS server existují už dlouho stejně jako existovali pro WoWEmu. Minimálně vím i o jednom českém od úživatele jménem Kája. O WoW server se už nestarám, takže ten balík nadále neřeším, ale nedávno mi ještě nabízel upload verze 2.4.2. Kam ho umístil už nevím. Starší verze jsou k dispozici pod názvem MaNGOS Server Package zde http://wow.zdechov.net:81/

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Já jsem přemýšlela jak psal Chronos o tom dabingu, sama bych ráda nadabovala nějkteré postavy, jen nevím, kdo by šel do toho se mnou.

 

Udělej gesto a nadabuj první kousky. Nevím jak je to dělené a kolik druhý hlasu je třeba potřeba pro každou rasu. Minimálně by to chtělo udělat bilanci, kolik je celkém ve hře prupovídek k nadabování, kolik hlasů, kolik druhů ras, kolik efektů bude potřeba použít na upravení běžného hlasu do podoby fantasy ras, kolik zabírají nekomprimované(mimo mpq) data bajtů. Sepsat a přeložit jednotlivé hlášky. Prostě můžeš nadabovat nějakou postavu nasdílet to, ženskéhý hlasů tam bude podobně hodně jako mužských a hru hraje více mužů než žen, takže ženy bude potřeba oslovit.

 

Ale celkově je to o tom samém co překlad textů, musí se do toho pustit někdo naplno a starat se o to, koordinovat ostatní lidi a vydávat postupně lepší a lepší verze.

Texticky musí někdo zajistit systém a hosting pro nadabované soubory. FTP pro tento účel opravdu nestačí. Je potřeba vymyslet rozumný systém.

 

Pustí se do toho někdo? Nebo se zaleknete zodpovědného přístupu či množství souborů?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobrý večer :nw2_guitar:

Zachy : Pro FTP Server bych volil www.host.sk :) rád bych kompiloval pro ascent pokud bys dovolil :)

Já bych chtěl vědet jak se to ujme jinak v celku šlusný plán.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Proč by jsi doporučoval/volil právě www.host.sk ? Jak tak na to koukám, tak zdarma nabízejí pouze 50 MB volného prostoru. Za to server www.ic.cz nabízí alespoň 250 MB volného místa .

Proč zrovna to, co jsi se postnul ? Jaké výhody v tom vidíš ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Začneme z Webu: Takže Webhosting.cz a Ic.cz co mají společného jsou reklamy na vašich strankách to mě vadí.

ale u host.sk reklamy zadné nejsou :)

 

Nevím jak je to s FTP nahraval jsem pres to a docela to bylo dobré ale jediné co je tak špatné je místo no.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nějaká reklama je v celku malý detail. Daleko důležitější je velikost volného místa.

Nepotřebuji web, ale ,,úložiště-sklad'' , který půjde lehce a snadno prozkoumávat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
No jo...sladké začátky...než si člověk uvědomí, že to bere moc času a že to vlastně nikdo nevyužívá a že to vlastně ani nemá smysl. Každý projekt má přece svoje stránky, kde jsou informace a data nejaktuálnější. Chcete denně procházet všechny tyto projekty a dělat k nim zpožděné ruční mirrory(zrcadla)?

Mám zkusit věštit jak dlouho vám to vydrží? Nakonec onen zmiňovaný projekt czechdev již tři měsíce nemá žádné nové aktualziace ani jiné nové soubory http://czechdev.svn.sourceforge.net/viewvc/czechdev/ .

Použít na to Subversion? Hmmm, zajímavá volba. Dobré vědět, že SVN server uchovává veškeré staré verze daných souborů, takže i v případě přepisu např. 100 MB souboru za nový zabírá stále místo i předchozí verze. SVN má nástroje vhodné pro uchovávání zdrojových textových kódů a umí ukládat tzv. rozdílové data mezi revizemi což u binárních souborů je o dost větší problém. Dále umožňuje např. porovnávat revize mezi sebou nebo vydávat release verze označované jako tags či vyvíjet vedlejší větve branchces a umožňuje také vyvíjet projekt více lidmi a slučovat jejich verze kódů dohromady a řešit vzájemné konflikty.

Pro vaše potřeby se hodil mnohem více nějaký FTP server, kde lze nahrávat libovolné soubory bez ukládání předchozích verzí a nějakého složitého systému kolem. Případně si můžete založit DC hub a sdílet si data různých projektů přes DC, ale stále je tu stejná otázka: co z toho, co to někomu přinese. Teď musí hledat na internetu, pak budou muset prohledávat váš archív s neaktuálními věcmi.

 

mno jo... ale když jsem napsal jestli má někdo zájem se zapojit, tak nikdo neodepsal a ti co tam již nějaká ty práva měli nic moc nepřidávali... a já nemohu vše dělat sám.... Projekt bude smazán xD ( pokud se k tomu dostanu xD ).... a věděl jsem, že svn zachovává staré verze souborů.... což právě proto jsem zvolil SVN a jiné důvody, dál se nebudu vyjadřovat... na wow už nědělám nic jenom si občas přečtu jak to je s ascentem ( ne ze bych byl jeho fanda )

Edited by Prooff

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myslím, že lepší řešení by bylo kdyby si třeba každý, kdo je z toho tak nadšený založil na Live učet a využil služeb Live SkyDrive, tam nahrával různé updaty apod. a pak by se v jednom tématu hromadily odkazy. Editoval by se první příspěvek a dávali by se tam ty odkazy ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

To SneakerXZ : Je to sice trošku ztřeštěná myšlenka, ale za zeptání nic nedám . Ty by jsi nemohl poskytnout část tvého FTP ( předpokládám, že můžeš tvořit subdomény třetího řádu ) ? Byl bych ti vděčný . ;)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokud by sneak souhlasil, nechápu, proč by SVN nemohlo běžet zde. A zase naopak, pokud by nesouhlasil, nevídím důvod, proč by měl povolit používání jména wowresource ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samozřejmě by se udělala grafika. Nějak takhle by se mi to zamlouvalo :)

Edited by Zachy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pokud by sneak souhlasil, nechápu, proč by SVN nemohlo běžet zde. A zase naopak, pokud by nesouhlasil, nevídím důvod, proč by měl povolit používání jména wowresource ;)

 

1) Nemám žádnou možnost jak bych zde mohl nabízet SVN.

2) Kdybych měl, tak bych nesouhlasil jelikož tomu k čemu oni chtějí použít SVN se nepoužívá.

3) Používání stejného jména v doměné i na subdoméně se mi nelibí a jsem proti.

 

Řešení jsem ji navrhl. Osobně si myslím, že by bylo nejlepší. Každopadně si myslím, že projekt moc daleko nedojde. Jelikož budou potřeba lidi a když dají přístup někomu, kdo se tváří, že chce pomoct, tak lehce může smazat vše co už je tam nahrané.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

inak na akom serveri ten web bezi?? lebo mi to islo rychlo asi je to normalny server nie len web zdarma vsak??

+Nechapem preco wow resource nesuhlasi s pouzivanim tohto nazvu ved sa nemaju za co hambit si myslim a zda sa mi ze nie su GM ochotny primat nove navrhy a ked nic nove nevznika tak je to zle

Share this post


Link to post
Share on other sites

co je na tom wowresource tak úžasné? Proč to musí nějak souviset s tímto serverem, který přitom běží na pouhém webhostingu a ani ne server hostingu, kde by bylo možné poskytovat plno speciálních služeb. Třeba Wiki byl dobrý nápad a cílem bylo tam sepsat odpovědi na opakující se dotazy ve foru, ale nějaké podle mě nesmyslné úložiště neaktuálních dat, které dřív skončí než začne, to poněkud postrádá logiku. Co vám brání udržovat ve wiki přehlednou stránku s odkazy na dané soubory ke stažení? Každý úspěšný projekt přece nabízí soubory na svém serveru a to aktuální,

A co vám vůbec brání si založit jinou doménu třeba wowresource.cz? Přece nejde o žádnou obchodní ochranou známku a domény jsou volné. https://www.forpsi.com/domain/

 

Co se tady vůbec vlastně řeší? Máte freehosting, tak tam začněte tlačit ty haly souborů pro dobrý pocit, že je to na jednom místě a informujte o tom lidi, které to zajímá. Na názvu nezáleží, pokud to bude mít úspěch tak není problém to provozovat i bez názvu. Stačil by i nějaký název typu nahromade.kvalitne.cz :D

 

Ono vzpomeňte jak tu před časem psal někdo o profi free wow serveru, který utáhne 4000 a více hráčů, jaká to bude bomba a ejhle, kde nic tu nic. Raději vpřed pomalu, ale jistě.

 

Takže huš huš do toho...

Share this post


Link to post
Share on other sites

No tak kdyby si to udelal tak by to bylo lepsi spise jako open, proste ze by tam kazdej mohl neco pridat... Nejen aby si vybral 3 lidi kteri by tam hazeli porad veci, ty se ti na to zachvili vykaslou...

 

Jinak Free hostingu znam plno i taky kde mas treba 5GB mista, atp... ale problem je v tom ze bud si musis zaplatit svoji domenu, nebo mas nejakej jine omezeni (treba musi byt tvuj web v Anglictine, nesmis tam mit vetsi soubory nez xx MB, mas tam trafic, atp.... u kazdeho se to lisi)... By bylo lepsi uz zaplatiti tich par korun za hosting...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×