Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
goodhaj

[Diskuze]Ovládání WoW

Recommended Posts

Nedávno u nás v guildě proběha žhavá diskuze, jak se nejlépe ovládá wow a našlo se spoustu názorů. Proto jsem se chtěl zeptat Vás:

 

Jak vy ovládáte WoW?

 

Jak chodíte, jak cástíte, atd...

Edited by goodhaj

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobře, já třeba myslel jak přesně klávenici. Jak máte nabindovanou klávesnici, např. Znám spoustu lidí, který mají bindování úplně zpřeházený.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podle mě je tohle právě zajímavé Téma protože občas i mě zajíma jak to kdo má protože se mi líbí jak rychle za sebou dokážou mačkat klávesy a dávat na danou postavu kouzla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Já právě taky nechápe angela, asi mě nepochopil.

 

Já právě s ovládáním wow mam velký problém. Teď jsem se rozhodl jet PvP a jsem heal, což je dle mě docela těžký a nemám nápady, jak to uspořádat... Přeci jenom člověk má krátký prsty a klávesnice je velká. xD

Share this post


Link to post
Share on other sites

Moje ovládání za locka:

1- Shadow bolt 2- Immolate 3- Fear /dál čísla jsou např Drain Life, Corruption, Rains of Fire, apod...

Q - Shadow Fury; E - Fel armor; Někdy mám i R

Share this post


Link to post
Share on other sites

no newiem ci pomoze ale ja mam na frost magovi nejak takto: (nemam bongos addon takze to mam uplne normalne dane)

klav. 1-blink (pre rychle uteky :)

2. frostbolt

3. ice lance

4. fire blast

5. frost nova

6. cone of cold

dalej uz klavesove skratky nepouzivam, kedze take dlhe prsty nemam xD

ale inak mam spelly v dolnom spellbare, hlavne (napr 3-4) buffy nad hlavnym action barom + pri nich spely na summon peta, zrusenie cd a pod,,, ostatne veci mam uz len tak nezavisle xD

a este jedna vec, newiem jak sa to vola ale ked date ctrl+kolecko mysi tak sa vam prelistne ten hlavny action bar, tak tam mam porty/teleporty :)

 

viem ze moc to zaujimave neni, mozno to ani nikdo necita ale co uz :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Máš pravdu, nepochopil.

 

No hrať za akúkoľvek postavu je len vec cviku. Samozrejme, že nebudeš vedieť presne v boji čo kde máš a chvíľu ti to potrvá.

 

Napr. ja za môjho tanka mám lištu takúto: ActionBar

 

Pretože.. 1, 2, 3, 4 dokážem v pohodičke naklikať. Na 5 mám bindnuté F a na 6 zasa G, pretože to používam najčastejšie. Potom na konci, kde nedočiahnem mám Taunt (V). Hore na prídavnom actionbare mám MOUSE4 a MOUSE5 (mám myš s 8 tlačidlami, takže si to môžem dovoliť), to je Comm. Shout (MOUSE4) a trinket na MOUSE5. Momentálne som si dal na MOUSE5 Bloodrage.

 

Prečo?

 

Začínam vždy tak, že dám MOUSE5, MOUSE4. (Bloodrage, Comm. Shout).

Vďaka talentu mi vystačí rage aj na Shield Block, takže som ochránený aj proti dmg.

V boji dávam F, G a striedam 1, 2, 3.

 

 

 

 

U healera (ak ide o druida) by som volil Lifebloom (1), Regrowth (2), Rejuvuation (3), Healing Touch, potom Swiftmelf (bindol by som to na F), na koniec by som dal Abolish Poison (v). No ja som každopádne zvyknutý na moju lištu, na ktorej mám nabindované F,G, V, MOUSE4 a MOUSE5. Či ide o tankovanie, alebo heal, alebo dmg.

 

Ale ako vravím, sila zvyku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Já zatim používám jen klávesnici a myš, s tím že jezdim myší po spellech na lištách. Za warriora to stačí, ale za huntera se chystám nastavit spellbinder. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja som si zvykol na hlavný action bar dávať len spelly na DMG, plošáky(alebo healy, za locka cursy, huntrove aspecty a pod. spelly) si dávam do lišty nad ním, buffy, summony, trinkety atď. dávam do líšt vpravo a na pravú dolnú dávam spelly ktoré moc nevyužívam alebo sa inde nezmestia :D Zatiaľ s týmto rozložením nemám problém ani v PvP ani v PvE, nakoľko mám vždy spelly rozmiestnené podľa určitých vlastností(buff, heal, dmg, plošák) tak viem kde hľadať :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Já mám za druida:

1-útok

2-wrath

3-moonfire

4-starfire

5-heal

a dál to pokračuje tak porůznu, občas přehazuju. A jinak hraju standartně pouze myší (prostřední tlačítko automatické chůze) a levou rukou popíjim čaj či cokoliv jiného :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Resto shaman ja mam 1 healing wawe 2, ten velky :D :D mezera 4nature swimest-instant :D 5 laiting bolt 6 chailaint ....totemy a nad tím mam dispely hero....frost shok atd. . atd. ale zavisí na tom hodne jak nemas dane dobre spely tak neumís ani za tu postavu tak hodne.... :D :D Omluvte za jmena spelu :D:D nejsou presne ale jen priblizne psal jsem to na richlo

Edited by smoky

Share this post


Link to post
Share on other sites

angelo : docela si me sklamal , nikde tam nevidim cleave :( toe aspon vecicka pri tankovani ;) (kdyz je porad plna rage , je to superspell :D )

Edited by Mousik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Enha sham. Mám klasický blizzardí GUI, čísla a nějaké jednoduche bindy:

 

; - grounding ttm

1 - purge

2 - stormstrike

3 - earth shock

4 - frost shock

Q - lighting shield

E - water shield

F - auto self makro na cure poison

Y - tremor ttm.

X - strenght ttm

C - windfury ttm

 

V hlavní liště mám krom těchto abilit makra na healy, nad tím mám rozdělané dopňkové bary kde se nachází zbytek totemů , enhantů a všeho možného které doklikávám myší. Na postraních tlačítkách myši mám sit a autorun, jinak vše stejné.

Share this post


Link to post
Share on other sites
angelo : docela si me sklamal , nikde tam nevidim cleave :( toe aspon vecicka pri tankovani ;) (kdyz je porad plna rage , je to superspell :D )

 

 

Na tlačidle 5 (F) si mením Heroic Strike a Cleave podľa situácie. Keď idem na viac elít, tak si tam nahodím Cleave, ale keď vidím, že pôjde elita len jedna, nechám Heroic Strike, zvykol som si to prehadzovať. Často v guilde tankujem a tak som si ten bar už osvojil.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super, napadlo mě spoustu nápadů, jak si nabindovat spelly.

A mimochodem máte nějaké addony na změnění action barů? Popřípadě jaké? Mě se nejvíc líbil bongos, ovšem nějak jsem si nahodil opět původní action bary.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pôvodné bary mi stačia, niekto používa Bartender3 (2.4.3 alebo Bartender4 (WotLK), ale mňa to nejako nezaujalo. Zvykol som si na klasickú lištu, addony jedine na questy, alebo raid info a podobne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×