Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Goodie

Nevite o levnym notasu?

Recommended Posts

Hojte. Mam jen takovej malej dotaz. Budu si kupovat notebook a chci se ujistit, ze za tu cenu uz nesezenu lepsi.

 

Mam k dispozici 15000kc. Bylo by mozny jeste trochu pridat(Treba do 20ti.), ale notas potrebuju hned, takze spis ne.

 

Mam predstavu neco ve smyslu. 15ku display, AMD Turion x2 (Aspon 1.8Ghz na jadro.), 2Gb RAM a nejakou slusnou grafku nejlip od ATI. Na kapacite HDD moc nezalezi. (Na znacce notasu taky moc nezalezi, ale kombinace AMD + ATI ma u me velky "+". Proc... to uz se neptete, protoze by z toho vznikla dalsi bezvyznamna debata.)

 

Zatim mam vybranej: LINK

 

Zkuste se po necem podivat a kdyztak sem hodte link. Diky. :)

Edited by Goodie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heh...tak přímo tenhle kousek jsem koupil před pár týdny a leží mi tu na stole a píšu na něm zrovna. Docela nabušený za ty peníze. Jsem ani nedoufal v takovou grafárnu a 2 GB paměti do 15 tisíc.

Softcom má přece nový eshop už několik měsíců http://www.softcom.cz/produkt/msi-ex610x-1...g/hdmi/?flist=1

 

Jinak mám na tom noťasu nahozený Linux a mám koupil jsem k němu USB klávesnici a myš, redukci DVI na HDMI k 19'' LCD a používám ho zároveň jako stolní počítač. Shodou okolností mi stolní počítač zrovna před dvěma dny klekl. S tou grafickou kartou ATI HD 2400 bohužel nejede pod wine správně WoW a kazí se tam textury, Doufám, že to v nových driverech opraví.Nativní hry jako UT 2004 tam jede v pohodě. Pro hry na Linuxu je asi lepší volba karta od Nvidie, ale já jsem holt fanda do ATI, Přecejenom ten notebook má AMD procesor, AMD chipset a AMD/ATI grafiku :)

Wifi karta je tam Atheros což je pro mě taky uznávaná značka a pro Linux existují ovladače Madwifi. Zajímavostí je, že to má dokonce numerickou klávesnici, Díky tomu je však pravý SHIFT dost úzký, na co je potřeba si nějak postupně zvyknout.

 

Pokud si tam hodíš Vistu nebo XP, tak věřím, že ovladače budou v pohodě. Krom nekompatibility z Linuxem se tomu notebooku opravdu nedá moc vytknout.

 

Hodně síly při vybírání, jsem vybíral několik dní v kuse a stejně jsem se pořád nemohl rozhodnout, protože každý book měl svoje plus a mínus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jsem na tom stejně jako Goody.

Vybírám mezi Choronosovým typem a Acer Extensa 5620G-1A1G16Mi .

 

Zatím je mým favoritem Acer, kvůly lepší grafické kartě (ATI Mobility Radeon HD 2400 XT).

Mínus Aceru se zdá být horší procesor a "jen" 1gB ram. Ramky ale není problém za rozumý peníz dokoupit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja mam Fujistu Siemens AmiloPro v3545 - Intel Core 2 duo 2x1.7Ghz, 2 GB ram DDR2 667 (dokoupeno - cena 1100czk), á110 GB hdd sata II, GeForce go7300 128MB, 1GLan, 15,4" etc... oem Vista HB a jsem naprosto spokojen - doplnim, notebook ma kvalitni saši, velmi rozumny pomer cena vykon. nevim jak pro hry, ve wow mam á50fps. ale notebook je primarne urcen pro aplikace ;) ... velmi prijemny touchpad i klavesnice. rozumny layout

 

mohu jen doporucit ... osobne jsem mel tu cest vyzkouset notebooky z dilem MSI ci Acer ...a Acer opravdu NE! malem se to rozpadne v ruce' a MSI mi prijde takovy, klepe se tomu LCD ... a vubec neprofesionalni, tuha klaveska, nekompatibilnost ...

 

FS forever ...

 

PC: 18 500 czk ... cena nyni: á 14 500 czk

Edited by Method-man

Share this post


Link to post
Share on other sites
No pokud si zkoušel nějaký Acer za 8k, tak se není čemu divit. Já jsem měl Acer Extensa 5620G-1A1G16Mi "v ruce" a byl jsem velmi spokojen.

8k rozhodne nestal ... je to obecny problem vsechn Aceru ... alespon posledni 2 roky sem o tom stale slychaval ... vim ze si ho kazdy kupuje pro jeho fce a opravdu tim tu nechci rozpoustat nejakou velkou bedatu o tom ze je Acer nejlepsi ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

chronos: Dik. Presne to jsem potreboval aby mi nekdo rekl :D. Konecne jsem se rozhodl na pevno. a vypada to, ze si ho budu zitra, nebo pozitri objednavat. Koukam po tom asi 4dny a na lepsi uz jsem nenarazil.

 

Method-man: Jo na FS jsem slysel taky hodne chvalu, ale zadnej jsem pri tom hledani v tehle cenove relaci nepotkal, takze maji u Siemensu smulu. :P

 

hisgrak: Mno ten Acer co si ukazoval ma krom mensich RAMek jeste slabsi CPU, nez to MSIcko a v te grafice uz zas tak velky rozdili nejsou. Koukal jsem na testy grafik a ruzny porovnani a lisi se to jen v malickostech.

 

Jinak k te debate. Acer je dobrej, ale az tak od 20ti tisic nahoru. Jsem na intru a nejmin kazdej druhej tu ma notas, takze uz jsem par osobnich zkusenosti vyslechl. Prave se nemuzu rozhodnout co na to hodim. Rad bych XPcka, ale pry na XP ty ovladace jedou taky nejak pofiderne, tak jen premyslim, jestli neni cas se konecne naucit s Vistama, ale nechci to delat na ukor vykonu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zkus Ubuntu 7.10 ... bezproblemovy system co se tyce ovladacu, podpory, sw aj. v dubnu vyjde 8.04 :whistling:

 

a k tem Vistam, mel jsem z nich take strach ale dnes jiz je mohu doporucit namisto Xpcek ... aero nemam, nechci ... kompatibilni, rychle, kvalitni prostredi - bezpecne ;)

 

pokud os tak jedine Vista vs. Ubuntu ;)

 

edit: ted mam jiz pul roku nainstalovane Visty a prozatim jsem nemel problem s jedinym virem, spywarem, zasekavanim, zahnojovanim jako tomu byvalo na XPckach proste je to jako kdyby bylo cerstve nainstalovane... ale linux je linux :) jen jsem linej to preinstalovat :D

Edited by Method-man

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na Ubuntu ted pisu, ale fanousek Linuxu zas nejsem. :D Mno jediny co se mi na Vistach libi, tak je prave to aero. Uvidime, mno. Jeste si to necham projit hlavou. Kdyztak pozdejsi format HDD neni problem, ne? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Na Ubuntu ted pisu, ale fanousek Linuxu zas nejsem. :D Mno jediny co se mi na Vistach libi, tak je prave to aero. Uvidime, mno. Jeste si to necham projit hlavou. Kdyztak pozdejsi format HDD neni problem, ne? :D

s XPckama zacnes mit problem s ovladacema pro notas ... uz ted je to nedostatkovy zbozi :// presvedcil sem se o otm pri instalaci W XP na HP 6xxx

Share this post


Link to post
Share on other sites
zkus Ubuntu 7.10 ... bezproblemovy system co se tyce ovladacu, podpory, sw aj. v dubnu vyjde 8.04 :whistling:

 

Ty se mi snad zdáš. Že bezproblémový, to zní fakt ujetě a už vůbec ovladačů. Distribuce znamená sada aplikací od různých autorů. V tom se Ubuntu neliší od jiné distribuce. Je pouze zaobalené do určitých emocí, takže vypadá pro začínající linuxáky atraktivněji. Ovladače prostě na nové věci nejsou a hned tak nebudou a i když jsou, tak je bez znalosti systému jen tak nenahodiš. To je prostě cesta Linuxu, za svobodu a nulovou cenu se platí nutností mít znalosti a čas na zkoušení.

Nakonec pokud vychvaluješ Visty, tak se už nedivím ničemu...

 

a k tem Vistam, mel jsem z nich take strach ale dnes jiz je mohu doporucit namisto Xpcek ... aero nemam, nechci ... kompatibilni, rychle, kvalitni prostredi - bezpecne ;)

 

pokud os tak jedine Vista vs. Ubuntu ;)

 

edit: ted mam jiz pul roku nainstalovane Visty a prozatim jsem nemel problem s jedinym virem, spywarem, zasekavanim, zahnojovanim jako tomu byvalo na XPckach proste je to jako kdyby bylo cerstve nainstalovane... ale linux je linux :) jen jsem linej to preinstalovat :D

 

Jsem měl nainstalované půl roku Visty a stačilo mi. Děkuji nechci. Samozřejmě, že co do ovladaču se to postupně mění a přesouvá ve prospěch Visty. Je to naprosto přirozené. Stejně tak je přirozené jak Microsoft vydává svoje produkty, že bez service packu ten sytém nemůže být tak dobře použitelný jako předchozí. Vista je těžce ukecaná a žije se svým životem na úkor uživatele. Neustále otravování s varováním při instalacích a konfiguracích, indexování disku na pozadí, defragmentování při spuštěném spořiči, Aero, které žere neustále výkon i když to není potřeba a zpomaluje třeba přehrávání videa, neustále stahování aktualizací pro systém a defender, neustálá kontrola a snižování výkonu samotným defenderem a legalita vůbec. Jsitě je to majoritní systém a během několika letech ho budou mít opět skoro všichni, ale řekněme si to na rovninu, proti XP nepřináší prakticky nic nového krom povrchní grafiky a to za x let vývoje není mnoho.

 

Jednou z kuriozit je i to, že na disku pod Vistou je možné, aby měl soubor dva různé obsahy. Vista je schizofréní a kvůli zpětné kompatibility soubory vytvořené starými aplikacemi ukládá jakoby do stejného místa, ale jinam na disk než novými aplikacemi podporujícími nové a striktnější zabezpečení. Vůbec je Vista o dost striktnější a už není možné do Program Files zapisovat aplikacemi datové soubor, kde samozřejmě nepatří, ale XP to celou dobu tolerovalo. Je natolik složitá oproti XP, že už tím padla i jedna z mých zábran pro přechod na linux a to složitost Linuxu. Možná Vista vypadá pěkně pro běžného uživatele, ale pod tím vzušným povrchem se skrýva velká komplikovanost, která už přesahuje moje možnosti a můj vkus jako programátora a spráce sítě.

 

Prostě Asta la vista Microsoft...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

nazor proti nazoru :) ja ten tvuj beru ty ber muj

muzes si o me myslet ze sem trebas debil viz:

Nakonec pokud vychvaluješ Visty, tak se už nedivím ničemu...
ale kazdy to vidi z jineho uhlu podlehu, Vista i Ubuntu mi zarucuji jakysi komfort a kazdy jinym smerem - Vista Desktop, Ubuntu server ;)

 

 

... ale pokud se nepletu, tak nadpis zni "Nevite o levnym notasu?" a ne reknete mi nejvic zaporu Vist :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

O tomhle by se dalo nejspis debatovat donekonecna. Kazdy ma jiny nazor a uplne jine pozadavky. Ja osobne to vidim na ty XPcka a sdilim nazor s chronosem az na to, ze ja visty jeste u sebe na PC nemel, ale zaroven respektuju nazor method-mana.

 

Jinak myslim, ze tema je vyreseny a mirime k offtopicum, takze poprosim moderatora o lock. Diky.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja osobne muzu doporucit jedine ibm/lenovo... vlastnim ibm thinkpad x30 (asi 5 let starej :) kupoval jsem repas) a absolutne bez problemu, splnuje vsecky moje pozadavky - mala velikost, nizka hmotnost, odolnost, celkem vysoka vydrz baterie... bezi mi na nem debian s hibernaci a spravou napajeni... btw. stal okolo 12k i s novou baterkou

Share this post


Link to post
Share on other sites
nazor proti nazoru :) ja ten tvuj beru ty ber muj

muzes si o me myslet ze sem trebas debil viz: ale kazdy to vidi z jineho uhlu podlehu, Vista i Ubuntu mi zarucuji jakysi komfort a kazdy jinym smerem - Vista Desktop, Ubuntu server ;)

... ale pokud se nepletu, tak nadpis zni "Nevite o levnym notasu?" a ne reknete mi nejvic zaporu Vist :D

 

Pak by sis po sobě měl přečíst co píšeš! On se ptal na to, který notebook koupit a ne který OS na něj dát nebo který OS je nejlepší nebo dokonce s kterou kombinací OS jsi ty spokojený. Takže se vyvaruj příště offtopicu.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prodávám už nějaky pátek v PC,notebooky v prodejně a za tu dobu mě prošlo pod rukama už pár notebooku.Tyhle MSI notebooky jsou celkem fajnová záležitost za ty prachy.Dou na to narvat i XP a to je celkem fajn, protože Visty by zdegradovali víkon o cca 30% a ještě by jsi měl s nima problémy.Jako minus u toho noteboku bych bral num klávesnici z počátku jsem to bral jako výhodu, ale není tomu tak , protože numlocková klávesnice tam je na ukor písmenkové klávesnice a číslice jsou potom moc blizko u sebe a může docházet k častým překlepům :-(. Na závěr porovnání cena výkon = dobrá volba :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rad bych XPcka, ale pry na XP ty ovladace jedou taky nejak pofiderne, tak jen premyslim, jestli neni cas se konecne naucit s Vistama, ale nechci to delat na ukor vykonu.

 

jo a tohle psal asi proto ze se nudil... diskuze ma byt dynamicka...

Edited by Method-man

Share this post


Link to post
Share on other sites
Prodávám už nějaky pátek v PC,notebooky v prodejně a za tu dobu mě prošlo pod rukama už pár notebooku.Tyhle MSI notebooky jsou celkem fajnová záležitost za ty prachy.Dou na to narvat i XP a to je celkem fajn, protože Visty by zdegradovali víkon o cca 30% a ještě by jsi měl s nima problémy.Jako minus u toho noteboku bych bral num klávesnici z počátku jsem to bral jako výhodu, ale není tomu tak , protože numlocková klávesnice tam je na ukor písmenkové klávesnice a číslice jsou potom moc blizko u sebe a může docházet k častým překlepům :-(. Na závěr porovnání cena výkon = dobrá volba :-)

 

K tomu bych jenom řekl, že ta numerická klávesnice tam není zcela na úkor alfanumerické. Ostatní notebooky se stejně velkým displejem totiž mají zase tu klávesnici neprakticky užší. Mě to třeba přijde docela jako výhoda pro správu sítě při psaní IP adres a někomu se to může hodit zase pro účtování :)

Nebral bych to jako zásadní mínus, ale je potřeba si na to nějakou dobu ze stolního počítače zvykat. Nakonec já to řeším tak, že pokud nejsem v terénu, tak používám doma klasickou klávesnici a myš připojenou přes USB. Tento MSI notebook má čtyři USB konektory, dva a dva na obou stranách, přitom jeden z nich je hned vedle HDMI konektoru, takže při připojení redukce na DVI pro digitální přenos obrazu k LCD ta redukce jeden USB port blokuje.

 

Ještě jedna věc, kterou nemám moc jak srovnat, ale na tomto notebooku je hodně zjednodušený CMOS setup. Prakticky tam není oproti stolnímu počítači ani třetina nastavení. Zřejmě firma MSI se rozhodla zablokvat veškeré nastavení, aby snížila počet neoprávněných reklamací, ale je to dost omezující. Zde se jedná o AMI BIOS. U desek Gigabyte existovala tajná kombinace kláves, která odblokovala plné nastavení BIOSu. Tady jsem zatím nic podobného nenašel.

 

Ještě jsem při koupi zvažoval notebook s mobilní Geforce 8800, který se taky vešel do mám pocit do 16 tisíc, ale už nemůžu najít odkaz. Tuším to byl Acer nebo Asus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak co já mohu říct ohledně Visty. Mám Vistu taky, těžko se dá říci zda je dobrá nebo. Každý OS má svoje plus + a svoje mínus - . Ne, že bych si ji vychvaloval, ale problémy s ní nemám. Podle mě je Vista pro nOOby :D Prostě uplně primitivní ... Než cokoliv udělám, tak se mě to desetkrát zeptá, zda to chci opravdu udělat ( ironie :) )

Hlavně mě nejvíc štve, že máme na jednom PC čtyry profily a nejsem správce. Takže když něco instaluju, měním konfiguraci PC nebo odblokovávání firewallu atd. tak musim vždy psát heslo.

Těžko říct, tahle diskuse by mohla být nekonečná. Ale možná bych zatím volil XPčka :)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Presne to me na Vistach hafo vadi. Vecny potvrzovani dotazu a vyskakovani tabulek. To bych jen tak neprekous a musel bych ten notas za chvilku rozmlatit o zed. Proto jsem se nakonec rozhodl pro XPcka. Koukal jsem na oficialni web MSI a ovladace nejsou problem. Jen jeden nebyl delanej na XPcka, ale u toho jsem nepochopil k cemu vlastne slouzi, takze to nebude nic podstatnyho.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak jsem si ten notas objednal. Nekdy do stredy by mi mel prijit. Potrebuju nekde stahnout ovladace na ty XPcka, ale na oficialnich strankach mi ten link nejde otevrit. Nevite co s tim je, nebo co mam delat aby mi to jelo? MSI EX610X

 

To je ten ofi link: http://www.msicomputer.cz/produkt.php?kat=715

 

Mrknete na to nekdo. Dik.

Edited by Goodie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tak jsem si ten notas objednal. Nekdy do stredy by mi mel prijit. Potrebuju nekde stahnout ovladace na ty XPcka, ale na oficialnich strankach mi ten link nejde otevrit. Nevite co s tim je, nebo co mam delat aby mi to jelo? MSI EX610X

 

To je ten ofi link: http://www.msicomputer.cz/produkt.php?kat=715

 

Mrknete na to nekdo. Dik.

 

Kdo hledá najde...

http://global.msi.com.tw/index.php?func=do...mp;prod_no=1316

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×