Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
Tomas Dvořák

ddos - útoky na server

Recommended Posts

V naší společnosti je i zdánlivě jednoduchá věc v rukou některých velice nebezpečnou zbraní. Spíše otázka zní kdo to bude dělat? Naštvanej kamarad, co umí trošku více s pc? Nebo nudící se týpek, co nema nic lepšího na práci než ničit lam servery, kde hraje pár lidí. Upřímně co by z toho měl ten dotyčnej, co by tím získal pocit, že ukazal par děckům, co si udělalo web pomocí šablony a stáhli mangos/ascent, že je něco nej a že jim to dokázal nabourat? Vždyt tyhle schopnosti může člověk využít daleko na zajímavější stránky než na ty naše lamské servery. Ovšem kdyby boural mystiq.cz z toho by něco bylo :D ne dělám si legraci :D :angel:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak třeba u mystiqu.cz možná i orb, či narnias a jine velike servery, kde se točí slušné prachy by už něco z toho mohlo kapnout ale z lam serveru, kde je stotva 50 lidí, asi těžko.

 

10:25:54 Pavel_K: chtělo by to vidět syslog a messages,...a jestli herni erver jel na windows,...tak toš microsoft s vámi :)

 

10:25:51 Pavel_K: l tak leda majitel serveru nejakou chybou,..

 

10:25:47 Pavel_K: me server napadne nekolik cinskejch adres,..teda aspon podle webu sou cinsky,...a proste sou jini mladi kluci v cine, kterym je taky treba 14 a ty to zase bavi crackovat a za 3 si myslim, ze to crack

 

10:25:44 Pavel_K: DivantDelvare ..> tak za 1 hackeři tohle nedělaj, za 2 sem slysel o dost utocich, jde jen o to, jak byzpecny bylo prihlaseni a konzistence systemu a jak to dany administrator sledoval,...protoze denne

 

čtete od spodu.

Edited by Adrifinel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stejně tohle neřešim.Prostě spíš mě zajímaj názory na ddos....o tom jetli má někdo zájem ničit server nebo nemá o tom můžem polemizovat, ale kvůli tomu jsem tenhle topic nezakládal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mno ja si myslím, že do toho patří i tato diskuze, ddos je jen system, nástroj, stejně tak ti člověšk může využit cokoliv ale vždy zůstane otázka: proč by to dělal. Ja si myslím, že ddos system útoku by se spíše týkal např. seznam.cz a jiného portálu než herního lam serveru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vždy jde o to, jak moc si ceníš toho, aby server jel na 100% dostupnost a podle toho podnikneš opatření. Cena daných opatření přitom logicky nepřesáhne cenu chráněné služby. Investovat do ochrany 100 tisíc korun pro server, který sám stojí 10 tisíc a pokud den nepoběží tak se z toho nikdo nezblázní, přirozeně nemá smysl. Naopak úplně to ignorovat může být cesta do pekel. Takže ve většině případů tyhle problémy řeší samotný software. V případě distribuovaného útoku, ale musí mít útočník k dispozici velké množství počítačů a ty lze aktivovat jak píšou na tom wiki třeba přes chybu v protokolu a nebo v obecném případě napadením pomocí malware. I kdyby onen nepřítel dokázal, tak co by z toho měl, že by zablokoval jeden server na kterém hraje pár set hráčů. Je dobré si o tom přečíst a znát rizika, ale pochybuju, že hned začneš vymýšlet nějakou dokonalou obranu, která prakticky ani neexistuje.

 

Mimochodem o jakých konkrétních web statistikách je vlastně řeč?

Share this post


Link to post
Share on other sites

presne tak.. mali dementi z ciny.. jednu dobu byl dosovanej i mangosproject... theluda nato jen psal ze np, server utahne i 30k requestu... utahl.. lagovalo to :D... ale uz je to asi prestalo bavit.. pred nakou dobou nam taky dosovali server opakovanym requestem na web, coz zpusobuje zatez na mysql.. ale tak, staci odpojit web.. udelat jednoduchej web pro registraci uctu aje vystarano.. pripadne pak zacit upravovat web :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Adrifinel: mnohdy ty lam servery jak řikáš sou lepší než velké servery.. najdou se i tací jedinci kteří sou parchanti a takto utočit budou viz colektor jak utočil na Kal Gul jen kuli tomu že mu GM ko strhlo par levlu .. normální člověkk s toho nic nebude mít ale ale najdou se i exoti kteří se nad tim uspokojují a myslí si jak sou velcí "Crackeři" atd.. jestli si někdo udělá stranky nebo stánhe šablonu tak ej to jedno možnost utoku je tam stejná..

Share this post


Link to post
Share on other sites

czeirne: otázka z ní podle jakých měřítek se hodnotí kvalita, hodně lidí si myslí, čím větší server tím bude lepší.

Edited by Adrifinel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm paráda mám na serveru posterus.cz mi hraje asi tak 50-100online a někdo mě parádne už od včerejšího večera ddosuje :-( byl jsem nucenej odpojit web nevim co stim :-( jdu hledat zpusob jak to zabezpečit..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hmm paráda mám na serveru posterus.cz mi hraje asi tak 50-100online a někdo mě parádne už od včerejšího večera ddosuje :-( byl jsem nucenej odpojit web nevim co stim :-( jdu hledat zpusob jak to zabezpečit..

tak tohle je zajimave...vis ip kdo to dela? Teda jak stat zhruba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×