Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Sign in to follow this  
thrallik

INTEL or AMD ?

  

37 members have voted

  1. 1. INTEL or AMD ?



Recommended Posts

Hodnotíš něco bez podkladů. Řekni mi proč by ti AMD neměl vydržet 4 roky ? Co děláš na kompu o tolik víc náročnějšího než já ?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Doporucuju precist ;-)

Je to celkem zajmave a rekl bych, ze dost jasne.

 

Krasne se vtom pise ze Intel byl opravdu nejvykonejsi, ale jsou i chvile kdy AMD taktez byl na urovni lepsi nez Intel a dnes to jsou dobre konkurovany znacky. Sam osobne mam radsi Intel, protoze byl lepsi a toho se dnes drzej uplne vsichni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mel jsem oboji.Nejdriv jsem mel Core2Duo 2.8Ghz na hry to bylo jakz takz, jako neco to zvladalo neco ne ale wowko se porad sekalo v raidech.... spis nez ty hry me zajimalo jak to dokaze fungovat kdyz delam s hudbou.

No vysledek byl velmi mrzuty... samotnej Cubase s jednou, dvema audio stopama to zvladlo v pohode, ale kdyz se k tomu otevrelo tam to, nebo tohle, tak uz proste tomu procesoru neco chybelo, dochazela mu stava.Podobnej pocit jako kdyz se snazite predjizdet se skodovkou.(hruby prirovnani)Pri mixovani audio stop, mel jsem treba 15-20 stop v programu... tak jsem normalne moh dojit nakoupit do nedalekyho Alberta pak se vratit a jeste si uvarit kafe.

Opravdu silene dlouho mu trvalo to vsechno poradne smichat, prohnat zvukovkou atd...

Tak jsem ho dal tatovi a ten dela v AutoCadu a je spokojenej jak blecha, pocita mu to rychle, zadna velka odezva proste parada....

 

Tak jsem si poridil AMD Phenom X4 myslim ze to je 955BE 3.2Ghz, v te dobe kdy jsem to vsechno kupoval a menil tak cenovej rozdil mezi procakama byl asi tisicovka.

Jako alternativu jsem moh mit Quad od Intelu o frekvenci tusim 2.8Ghz.Oba pocitace jsem skladal v cenove relaci 20tisic.

A proste u AMD jsem za ty penize nakoupil lip... jak po vybave tak i po vykonu.K tomu AMD jsem si moh doprat radeon 5770, zatim co u Intelu me zbyli penize jen na 3870Toxic.

Nyni jsem opravdu spokojen s vykonem meho PC a procesoru, zahraju si nejnarocnejsi hry na maximalni detaily i s vyhlazovanim, wowko v raidech se me neseka.A prace s hudbou taky zacala bejt rychlejsi.

Jediny co me vadi na tom Phenomu ze ma strasne hlucny tovarni vetrak, dela to asi stejnej bordel jako kdyz nastartujete stary Mondeo.Jo a celkem slusne se to hreje, ale jeste nikdy se me nestalo ze by se zahral na tolik ze musel zasahnout bios a vypnout to, tohle se me vlastne naposled stalo u staryho Pentiumu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zase jednou smysluplná diskuze. Aneb thread plný fekálií od lidí, co tomu rozumí nejvíc na světě. Každý, kdo se v tak tvrdě konkurenčním prostředí, jako je oblast HW, vyhradí pro jednu značku, je kolosální imbecil. Mírně řečeno. 80% z vás ani netuší, co je to Parretovo pravidlo. A že úspěšnost nebo kvalita procesoru se neměří úplně na základě úspěchu desktop řešení. A že svět není černobílý. Jestli je lepší AMD nebo Intel? To je jako otázka, zda je lepší Volkswagen nebo Toyota. Každá značka má větší portfolio výrobků, než si dovedete představit. A každý z nich je vhodný na jiné úkony. Otázka "je Intel lepší než AMD" je tím pádem naprosto irelevantní a špatně položená. Což je víceméně i účel, někteří slabomyslní jedinci zřejmě chtěli rozpoutat bezduchý flame. 

 

A jelikož je opakování matkou moudrosti, dáme si to ještě jednou:

 

Každý kdo prohlásí výrok typu "AMD je lepší než Intel" je idiot. 

Edited by kupkoid
  • Upvote 5
  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aj ja prehlasujem, že táto téma je úplne zbytočná.

Ale taktiež chcem poopraviť tvrdenie, že AMD je lepšie na hry Intel na multimédiá. Nie som zástancom ani Intelu ani AMD, ale taktiež nemám rád, keď niekto potupuje jeden alebo druhý procesor. Intel a AMD sa dá použiť úplne rovnako a to, že niekomu hry sekajú na jednom, či druhom procesore, je výsledok toho, že si nevybral správny HW na onú samotnú činnosť. Záleží taktiež od výberu pamätí RAM, HDD, grafiky. Napr. mne na Intel procesore momentálne dokáže bežať WoWko aj 5x a v Raidoch mi to nikdy neseká a nepadá. Záleží od nastavení systému. Ale o tom sa dajú viesť dlhé debaty. Intel a AMD sú zhruba na rovnakej úrovni a niekto nemôže povedať, že ktorý procesor je vyrábaný na hry a ktorý na aplikácie. Pretože to určuje v nastaveniach výroby výrobca samotného procesoru. Napr. na multimédia je vhodný Intel Atom a jemu rovné AMD procesory. Na hry sú lepšie tie a tie Inteli a jemu rovné AMD procesory. Proste žiadny z výrobcov procesorov, si nemôže dovoliť diskriminovať skupiny ľudí tým, že bude svoje procesory zámerne výkonom prispôsobovať len na jednu potrebu. V súčastnosti má Intel najvýkonnejší procesor sveta. Kto vie o týždeň bude prvý AMD a takto to pôjde do nekonečna. Takže sa tu nehádajte, je to len vec názoru. Ja som nestranný a preto prehlasujem nech nejaký moderátor konečne LOCKNE TÚTO TÉMU LEBO JE TO ABSOLÚTNE ZBYTOČNÉ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Použivam INTEL CORE 2 DUO s 4 GB ram a na 25 hc mi to ide parádne :) žiadne lagy nič ide aj o základovku ja byť tebou počkam 2-3 mesiace kým vide niečo nové.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Začínám si myslet, že tenhle topic je jen omyl dějin, tak já se do tý mizérie vtělim. :rolleyes:

Když mi startuje komp, musim čekat nekonečnejch 20 vteřin, ale že to jednou naběhne, tak tomu pevně věřim. :thumbup:

Dřív jsem měl jednojádro, AMD Semnpron 3300+, no a to bylo pomalý, 2GHz - no prostě hnus. :sick:

Teďka mám Intel, Core 2 Duo taky na dvouch, občas to zmrzne, jak na střeše rampouch. <_<

Někdy i grafika, mi začne blbnout, v tu chvili si přeju, skončit hru a chcípnout. :ermm:

Sice jednou za čas, ale už mě to štve, občas to přijde nevhod, třeba v nejlepší bitvě. :mid_sword:

Je mi už na nic, zkazil jsem si zbytek dne, nesmim na to myslet, s mým názorem nikdo nehne! :shifty:

 

Na AMD jsem jednou zažil modrou smrt a to bylo díky špatným ovladačům grafiky. Poslední 2 roky jel takřka non-stop a všechno bylo v pohodě.

Toho Intela mám krátce. Výkon je super, ale musím to ladit, mám to jen krátce. Běží to na Win7 Ultimate 64-bit a převážně to shazujou 32-bit aplikace.

 

Zajímavý počteníčko vč. historie je zde (berte to s rezervou, jde již o starší článek): http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=4007&catid=26&Itemid=65

..AMD jsou prostě klonaři, no.. :rolleyes:

 

EDIT: ..drobné úpravy..

EDIT2: když si přečtete tu diskuzi co je pod článkem (delší než samotný článek), tak uvidíte krásně to, jak to tady může dopadnout, pokud se v týhle diskuzi bude pokračovat.

Edited by Wolf Officious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podívejte se na konec prezentace! A uvidíte že Intel Core Duo, jasně vítězí!

Stránka 53 až 55.

 

Prezentace zde.

Edited by zynek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Intel je dle mého nározu 100% lepší, kvalitnější. Ale sám vlastním AMD Phenom X4 2.6Ghz jelikož tento procesor od Intel by byl podstatně dražší ale kdyby na něj finance byly tak bych ho bral určitě víc. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Když už jste otevřeli starší topic...

 

Já mám Core 2 quad, u her se mi bohužel stává že se procesor plně nevyužije že jedou pouze 2 jádra ze čtyř ale to předpokládám není chyba procesoru..

Používal jsem jak AMD tak INTEL, bohužel v době kdy jsem měl AMDčka jsem počítač uměl sotva zapnout, ale na hry to bylo dokonalé.

 

Když už tak už, AMDčka jsou přinejmenším levnější než Intel.

Edited by hejsek

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×