Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
JOLiKon

X-Perl

Recommended Posts

Chtěl bych se zeptat jak jde nastavit abych viděl kolik přesne má jednotek HP muj Target , jelikož se něco podělalo a vidím procenta a to není moc dobrý pro me abych vedel co si mužu dovolit a co ne :) diky moc za help nevim jestli problem třeba neni i v jinem nastaveni , diky předem

Share this post


Link to post
Share on other sites
MobInfo2

 

To neni součástí X-Perlu

x perl mi ukazoval hpčka ale nejak se to přeplo na procenta

na verzi 2,1,0 neexistuje Mob Info

Share this post


Link to post
Share on other sites
Date sem link na to mob info pre 2.1.0 pls?

Nedám, protože MI je největší zabiják serveru co znám. Zkus CTMod je mnohem lepší.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nedám, protože MI je největší zabiják serveru co znám. Zkus CTMod je mnohem lepší.

Čim se provinil?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Čim se provinil?

podle toho co jsem četl tak ti navyšuje konektivitu že místo aby měl uživate teoreticky 32kb/s tak má 150% konektivity, což samo o sobě není až taková hrůza, ale když si spočítáš, že máš na serveru 150 lidí a z toho 100 lidí používá pravě MI tak se to chová jako by si měl právě přihlašených okolo 200 lidí( 100 * 150% + 50 ). Nevim jak jsou řešeny nové verze ale co bylo to staré tak to bylo tak že si to stahovalo všechny informace ze serveru najednou a pak zobrazovalo jen to co bylo nadefinované. Ve skutečnosti on totiž tahal nejen HP ale uplně všechno( HP, MP, DMG, Model, .... - bylo to asi 40 udajů, už nevím co všechno tam bylo ).

 

MI2 Byl jeden z důvodů proč i blizzard uvažoval že na 2.0.0 nebudou žádné addony, nakonec to vyřešily překopaním LUA. Ovšem nevím jak jsou řešené teď, ale MI ztratil moji důvěru nadobro, pří 150 lidech to nevypadá tak špatně, ale představet si na officu kde je 8000 lidí jakou to můsi dělat neplechu, když vám to z 8 000 udělá 12 000 kapacit na připojení.

 

 

 

PS je to teoreticky, tam v tom článku to bylo že 120 - 150%, tak počítejme s tou horší variantou.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm a zkoušel jsi to ?..

MobInfo tyto informace stahuje přímo z jádra klienta WoWu přes API funkce, které jsou v LUA dostupné. Klient wowu všechny tyto informace o tom jak mob vypadá, jakou má náladu, kolik života má dostává ať ten addon máš nebo ne (pomocí tzv: update_object paketů ve kterých jsou popsány velmi detailně všechny objekty a jejich změny). Všechny údaje kterými MI disponuje jsou přímo přístupné přes tyto už přijaté hodnoty. Jediné co může načítat je maximálně takový ten detailní rámeček s popisem předmětu (ale ani nevím jestli tam tuto funkci má).

 

Toho čeho se já osobně z addonů bojím jsou různe GuildMap, GuildBank, ThreatMetery, DamageMetery apod. které využívají komunikace po kanálech se všemi členy skupiny...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Přesně co řiká bluma... jediný addon, který může zatěžovat server je CensusPlus tím jak skenuje server.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hmm a zkoušel jsi to ?..

MobInfo tyto informace stahuje přímo z jádra klienta WoWu přes API funkce, které jsou v LUA dostupné.

Přiznám se že nezkoušel, říkám tohle jsem četl někdy ještě před vydáním 2.0 že to blizzard chtěl zakázat addony kvůli toho že přetěžovali servery, je pravda že Treat metry tam byly taky na tom seznamu, nevím jak je to řešené teď a když chci ten článek najít tak ho prostě nevidím, asi ho už smazaly. Ale že to získává z klienta je možné, ovšem klient to musí tahat ze serveru, protože si ukládal pozice, looty, a kolikrát si killnul toho moba. Je mi jasné že když si to tahají z Cache tak to tahají přes API ale ono tam něco bylo v tom smyslu že si to tahal duplicitně, už přesně nevím jak, je to už hodně dlouho. :(

 

Ty kanálové addony nejsou zas tak nebezpečné, nevím jestli to udělal náš admin nebo to je charakteristika posledních verzí, ale to sdílení nejde, píše to tedy hlášky do kanálu ale už to ty addony nejsou schopny přijmout a tedy hlášky se normálně zobrazují do kanálu, s čehož je pak zaspamovany cely guild kanál a všichni ty addony na sdílení u nás vypnuly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Opravdu netuším proč by to měl klient tahal duplicitně. Vetšina těch informací je vyslána serverem jedinkrát bez možnosti znovu načtení... Addony kdysi byly blokovatelné přímo serverem (v součastné době to už je úplně odstraněno nebo není známo jak na to)

To že si addon zaznamenává ty looty atd je způsobeno spuštěním eventu (v okamžiku lootování), který hra poskytuje a předá mu informace které má.

 

Jinak k těm kanálům, v posledních revizích mangosu (od 3810) se navíc objevil spam-filtr, který nedovolí více jak 1zprávu za sekundu. Ale je možné že máte vlastní opatření.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Máš pravdu, není..a pokuď máš problémy s nastavením takové prkotiny...jak vůbec dokážeš hrát wow? :) Doporučuji slovník k ruce a prokousat se tím, ale takováhle angličtina se učí pomalu na prvním stupni základky :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pokial ja dobre viem tak MI2 taha udaje zo serveru .... a vylucenim sa rapidne znizilo padanie, je vsak mozne ze posledne verzie su inak napisane pripadne uz podobne veci nerobia.

Edited by LaCosta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xprel Hp neukazuje a ukazoval by jen tehdy, kdyzby mel v sobe tu kalkukacku n vypocet, blizzard to tak udelal schvalne, ale muzes si stahnout addon na to, presne si nepamatuju jak sejmenuje, ale udela pocetni operaci, ze kdyz seberes mostrovi treba 700 hp, ubere mu to 5%, tak to vypocita, kolik ma prisera HP.. me to sezere asi 5 FPS takovy addon a pocita se to asi sekundu, nekdy vic, nekdy se me stava, ze kdyz an nekoho zautocim, tak je u nej uakazane, ze ma treba 3,5 milionu HP, proto to nepouzivam a radeji tam mam ty procenta..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×