Jump to content
  • Announcements

    • Xmat

      Pravidlo pro postování v TTT

      Do sekce Tipy, triky, tutoriály nepatří žádné dotazy.   Postujte sem vaše návody, tipy a různé další věci jež uznáte za vhodné sdělit zdejšímu osazenstvu, ale veškeré dotazy směřujte do sekce Všeobecná diskuse.
    • Replik

      Seznam návodů a důležitých témat v této sekci

      Pro lepší přehlednost jsem vytvořil tento seznam, který vás, méně zkušené, lépe provede touto sekcí. Věřím, že zde najdete, co hledáte. Vypsané jsou návody, které jsou oficiálně uznané jako návody. Běžné diskuze, které neposkytují postupy a rady zvěřejněny nejsou.   Instalace vlastního MaNGOS Serveru Díky těmto návodům budete (měli by jste být) schopni vytvořit a následně spustit váš vlastní server. Nastavení je pro verze s i bez datadisku.   Instalace MaNGOS Serveru (bez datadisku TBC) - Autor Benny Instalace MaNGOS Serveru (s datadiskem TBC) - Autor Malfik Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor charlie Instalace MaNGOS Serveru v prostředí Linux - Autor kupkoid   Chyby a jejich řešení při přihlašování k serveru - Autor Cybe   Zálohování uživatelských dat   Dávkový soubor (BAT soubor) pro vytvoření SQL záloh - Autor Replik   Kompilování - tvoření vlastních release (revizí)   Tvorba kompilací pro Win32 (MangoScript) - Autor bLuma   Ostatní - těžko zařaditelné, ale neznamená to, že nejsou dobré   VIP Systém - Autor charlie Tvorba Webových stránek pro MaNGOS - Autor zahuba Tvorba teleportačních NPC (MangoScript) - Autor Replik Registrační web (původně předělaná SPORA) Funkční pro Antrix i MaNGOS - Autor Replik Nastavení a spuštění Minimanager pro MaNGOS - Autor BlackMartin Nastavení MaNGOS Website - Autor Artorius   Samozřejmě jsou zde i jiné návody, ale tyto jsou nejvíce používané, proto věřím, že vám budou nápomocné. Tuto sekci budeme upravovat podle potřeby. Pokud by jste něco nenašli nebo si nevěděli rady, hledejte na fóru a teprve potom založte vlastní topik. Pokud nějaký autor vytvoří kvalitní návod a chtěl by ho zveřejnit i v tomto seznamu, doporučuji, aby mi napsal zprávu skrze PM.   Díky a přeji hezký den na WoWResource   Replik
    • Aristo

      Příspěvky tam, kde nemají co dělat

      Dodržujte zákaz přispívání do topiků s repaky pokud si to zakladatelé nepřejí!! Opakované psaní příspěvků bude trestáno warnem.
    • Aristo

      Používání spoilerů

      Poslední dobou má většina uživatelů fora zvláštní nutkání postovat extrémně dlouhé texty nebo kódy, které zabírají v nejedenom případu i 80% obsahu celé stránky a hodně tak zvedají nepřehlednost v topiku. Chtěl bych všechny uživatele požádat, aby při postování citací, jakýchkoliv kódů, errorů, atp... delších než 30 řádků používali funkci spoileru.   Funkci vyvoláte příkazem [spoiler] text [/spoiler]   Ukázka:  
Admin_MIrra_3server

3Server [Trinity Core 2] [neplacený]

Recommended Posts

Jméno serveru : World of Warcraft 3server

Web serveru : http://3server.cz/

Registrace accountů: http://3server.net/realm1/

Realmlist : set realmlist 3server.net

Typ EMU: Trinity Core2

Databáze: UDB + YTDB

Požadovaná verze clienta : 3.3.3a (jinak verze obvykle ta nejnovější viz web nebo http://3server.cz/jsemlama/WOW7.exe )

Místo: Česká republika (Morava)

Uptime: Nonstop 24/7/365

Hamachi: Ne

Rate: Blizzlike 1x

Linka: 100 Mb/s

Datum založení serveru : 11.10 2005

Datum ustájení serveru do serverovny : 17.12 2006

Poslední výměna serveru za kompletně nový stroj : 25.6 2009

 

 

Aktuálně: Nový team, noví Developeři, nový web, nová pravidla, nový kreditový systém, chystáme další novinky a vychytávky.

 

Výhody: U nás neřešíte dlouhé fronty než se můžete připojit, neřešíte u nás lagy kvůli připojení serveru, či přecpanému serveru s x tisíci online. Našim cílem není mít 2000 online, ale menší komunitu hráčů. Stejně tak neřešíte tahanice o loot, či nedostatek mobů pro váš quest, který současně s vámi dělá dalších xxx lidí, netrápí vás tu žádné fronty, nemusíte se o nic s nikým rvát a zbytečně se kvůli něčemu nervovat. Jsme první server v České republice, který začal překládat questy do českého jazyka.

 

Vaše účty se zálohují 3x denně na 2 různá místa. Na pevný disk serveru, pak se data duplikují na jiný harddisk na stejném serveru a potom ještě do adminova pc každý den dopoledne automaticky bez zásahu lidské ruky.

Používáme nejmodernější technologie, jako je např. Vmware server 2.x (virtualizace), 64 bitové OS a zrovna tak kompilujeme a fungujeme na 64bitových revizích.

 

Současný hardware :

CPU : Amd Phenom 9950 Quad core (2,6 Ghz)

Ram : 16 gb ram Kingston DDR2 800 mhz

Harddisky : 3 pevné disky. 2 Z nich WD RE3,1 Hitachi. Všechny disky o celkové velikosti 1,5Tb.

Připojení : páteřní síť BRNO Master.cz 100 mbps linka.

Zázemí serveru: V serverovně síťové technologie značky CISCO SYSTEMS, server napojen za záložními zdroji APC, přepěťovými automatickými na dálku resetovatelnými zásuvkami APC a dole v budově dieslové agregáty v případě delšího výpadku el. energie. Serverovna má 2 připojení k internetu v případě selhání jednoho z nich.

 

Pokud budete mít jakýkoliv problém s připojením na serveru, stáhněte si tento HELPDESK program na http://3server.cz/jsemlama/WOW7.exe

 

edit : Aktuálně (od Developera)

Trial of the crusader 10 man normal a heroic 90% blizzlike

Onyxia 10 man blizzlike 98%, 25 man sa otvorí pri blízkom update

Eye of Eternity 90% blizzlike(chyby, ktoré sú tam súčasne sa opravia pri najbližsom update)

Ulduar prví 3 bossovia otvorení(pracuje sa na ďalších)

Naxxramas je otvorený celý(to je samozrejmosť)

Vault of Archavon 10 a 25 man sa otvorí pri najbližšom update

Dungeony 70% otvorené 95% blizzlike

BG SOTA 85% blizzlike

Aktívna relentless sezóna(relentless veci sú za arena pointy a rating, furious sú za arena pointy a honory, deadly veci sú za honory)

Wrathfull sezóna sa plánuje otvoriť asi o 2-3 mesiace a s ňou aj Icecrown citadel raid + dungy

Časté updaty a fixy spellov questov(veľa vlastných fixov) či vačších vecí ako raidy či dungy, bg a pod.

Pri najbližšom update sa otvorí dalaran aréna nahodí sa patch 3.3.5 otvoria sa raidy, ktoré sú vypísané na update)

Zavedený prepracovaný kredit systém na rôzne odmeny(žiadne fun itemy, ktoré kazia hru iným hráčom. Len veci pre potešenie) a funkcie

Prevody postáv -> áno

GM - každý deň online minimálne 1

 

 

 

Další aktuální informace naleznete na webu.

Prosíme, žádný flame.Děkujeme

Edited by Admin_MIrra_3server

Share this post


Link to post
Share on other sites

heh:) 3server je dobry libí se mi ale já mometalně nemám naladu si zahrat:)

Edited by Anstriber___

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jsme první server v České republice, který začal překládat questy do českého jazyka.

 

První jste nebyli, první byl Heroes of Fantasy

Share this post


Link to post
Share on other sites

První jste nebyli, první byl Heroes of Fantasy

 

Zdravím, chci vidět důkazy. My ty naše máme - v .scp souboru na wowemu 1.8.0.A první sql soubory na 1.12.1. To jsme vlastně jen skonvertovali ty questy, které už přeložené byly z 1.8.0.

Share this post


Link to post
Share on other sites

První jste nebyli, první byl Heroes of Fantasy

 

Heroes of Fantasy rozhodně nebyl první v překladu. A nejspíše ani tento server, protože první mohl být kdokoliv kdo si stáhl tehdy wowemu nebo jiný ještě starší emulátor a přeložil dvě výpravy a mohl si říct: "Ha, jsem první kdo začal překládat.". Tedy, za celou dobu existence free serverů bylo jistě mnoho různých projektů, které začaly překládat a psát na webu, že mají texty přeložené. Tedy toto stejně již nikdo neprokáže a stejně je to pro hráče nepodstatná informace!

 

Co je důležité je kolik skutečně mají přeloženo, protože s příchodem každého nového patche a ještě víc s příchodem datadisku přibývá velmi mnoho dalších textů. Tedy pokud začali na wowemu, tak dnes je počet textů někde jinde. Faktem je, že není server, který by dokázal vše přeložit sám. Je to skutečně náročné na čas a odhodlání a nakonec rychlost překládání je nižší než rychlost přidávání textů, takže dokončení je v nedohlednu. Ani společný otevřený systém wowpreklad nezaznamenal dostatečný zájem překladatelů, takže těžko jeden server by to dokázal "dokončit".

 

Tedy důkazy nejsou a kdyby byly, tak nejsou pro dokončení podstatné. Spíše bych vás vyzval se zapojit do společného úsilí a přidat se jako tým k nezávislému projektu http://wowpreklad.zdechov.net/team.php, když už zmiňujete český překlad v popisu serveru. Tedy pokud by vám však stačilo jen být první, ale přitom češtinu dnes nemít, tak by to samozřejmě nemělo smysl.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mohu prakticky jen souhlasit, máš pravdu. Jak bychom k tomu ale přišli, kdyby jsme někomu jen tak odevzdali naše questy? Viděl bych to spíš jako výměnu quest za quest, tak jak se to dělalo vždycky, když si dva servery mezi sebou vyměňovaly přeložené questy. Na tohle bych určitě přistoupil. Musí se to brát i z tohoto hlediska. Když se někdo rozhodne zveřejnit jeho přeložené questy, je to jeho věc, já rozhodně toto rozhodnutí autora chápu. Když jsme začínali, udělali jsme toho kolem 500 za první 2 měsíce. Teď celý postup zautomatizujeme. Přihlásíš se, přeložíš to, odešleš zpátky na kontrolu (kde už člověk být bohužel musí) a systém ti po schválení nějakým jiným uživatelem přidá pár kreditů jako odměnu, kterou můžeš využít někde jinde.

Edited by Aristo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Váš postup jsem si prohlédl, ale jako realista můžu tvrdit, že je neudržitelný a že nevede ke kompletnímu dokončení. Takových systémů totiž byla celá řada a třeba na mystiqu také jakože překládají a výsledky? Kde nic tu nic a celá wow scéna a početné zástupy hráčů třeba i na ofíku z toho mají kulový.

Jinak systém výměny mezi servery zní rozumně, ale ten předpokládá, že k němu přistoupí dva projekty, které překládají skrytě. wowpreklad takto nefunguje a tedy klidně si můžete z něj stáhnout všechny překlady a nikdo vám proti tomu nic neřekne. Pak bych si z toho mohl udělat srandu a nabídnout vám na výměnu veřejné překlady za vaše :)

 

Tedy základní otázka zní, zda chcete hru skutečně přeložit nebo toto využíváte jako krátkodobou nadšeneckou zábavu či formu propagace. Otázka je, jak se ty a celý váš projekt k tomu staví. Např. celkem úspěch bylo přeložení samotného rozhraní hry. Video je dostupné na youtube. Hra hned vypadala příjemněji.

Tedy otázka zní, pokud jste byli první kdo začal překládat, neměli byste být také první kdo skončí, nebo spíše dokončí? Nebo chcete být raději poslední? :) Jak říkám, někomu stačí prostě jen donekonečna pozvolna překládat a někdo chce skutečně překlad i dokončit. Tedy většině je to spíše jedno a hájí angličtinu jako nejvyšší svatost.

 

Jinak zde ve foru je již kultovní diskuse o překládání z června 2005: http://www.wowresource.eu/index.php?showtopic=738&st=0&p=7762&hl=p%C5%99eklad&fromsearch=1entry7762

Mimo to tady se zmiňuje někdo o překladu na svém serveru z dubna 2005: http://www.wowresource.eu/index.php?showtopic=268&st=0&p=2139&hl=p%C5%99eklad&fromsearch=1& a to je ještě před datem založení vašeho projektu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Díky za informace, škoda že se mi stránka nezobrazuje "[#103139] You do not have permission to view this forum. ".

Nemohu to tedy nijak ověřit. Myšlenka s dokončením zní dobře, bude mi chvíli trvat, než se asi rozhoupu, a budu se rozhodovat nad vydáním našich questů. Fakt je však ten, že to lze brát jako "konkurenční" výhodu, kterou ztratíme po vydání našich questů. To co bych určitě zveřejnil jsou NPC hlášky, to je otázka půl hodiny překladu, možná méně. Jenže ty už máte určitě taky hotové. Jeden známý donutil jádro mangosu neignorovat české znaky a potom mohl do databáze přímo psát české znaky (ěščřžýýáí atd..). Ze začátku mu jádro nabíhalo asi 2 hodiny, ale potom všechny mouchy vychytal a jakž takž mu to jelo. Jenže příjde další revize, někde se něco změní a může to člověk začít překládat znovu. Takže z hlediska jádra nic moc. My jsme jádro překládali taky, ale po pár revizích jsme se na to vykašlali. Scriptdev jsme měli taky kompletně české, ale nikdo nepřišel na to, jak by onu jedenkrát přeloženou angličtinu do češtiny už nemusel nikdo znovu implementovat zpátky do jádra.

Jedině udělat nějaký patch do jádra, který by se odkazoval na nějaký externí zdroják, ve kterém by se to už neměnilo. Toto však nejsem schopen realizovat. Největší problém je neustálé přibývání všeho možného. Nová verze, další sada nových questů, nový datadisk, všechno nové, nová revize, kde se něco změní v části, kde jsme to přeložili, musí se to řešit znovu. Takže přiznávám že je to diskutabilní, můžeme se označit sotva už jen za některé z těch prvních a to už nezní tak lukrativně. Otázka je, jak definovat překlad. U nás se objevoval často dodatek "AKTIVNÍ" překlad. Osobně nevím co si pod tim sám mám představit, asi bych si pod tím představil, že to dělala skupina lidí jako uzavřený projekt a nikoliv dva nebo tři jednotlivci. S tím koncem to je taky diskutabilní. Čím víc lidí, tím víc překladů. Čím víc překladů, tím dříve by to mělo být hotovo. Teorie však v praxi nikdy nefungovala. Já se to pokusím realizovat cestou motivace kohokoliv, kdo si na to najde čas pár kredity v kreditovém systému. Nápadů by bylo dost, nejhorší to je vždycky ve fázi realizace a to mi dá za pravdu každý.

Edited by Aristo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jenže příjde další revize, někde se něco změní a může to člověk začít překládat znovu.

 

V tom děláte podle mě chybu, na svém serveru se neřídím revizema, opravy si zavádím do jedné a té samé revize už pěkně dlouho a má to četné výhody. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

V tom děláte podle mě chybu, na svém serveru se neřídím revizema, opravy si zavádím do jedné a té samé revize už pěkně dlouho a má to četné výhody. :)

 

To jsme taky zkoušeli. Vlastní psané revize. Byl na to jeden programátor. Udělal toho dost. Jenže xxx lidí v nějakém projektu je rychlejší než jeden programátor. Zvládl toho hodně, to je fakt. Jenže když potom byla další verze, ve které se toho měnilo až příliš, musel začít skoro od začátku. Něco přenést šlo, něco raději začal dělat znovu. Takže určitě ano, ale není to podle mě dlouhodobě udržitelné. A pokud, tak do toho ten člověk dává neuvěřitelné úsilí. Přiznám se, že než řešit revize, raději bych toho programátora v teamu uvítal znovu. To se ale musí nechat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Co se týká dostávání překladu do emulátoru, tak alespoň co se MaNGOSu týče, tak s tam jsou všechny texty obsažené v databázi, takže stačilo přeložit tyto texty a ve hře je to přímo česky. Osobně jsem neměl potřebu za celou dobu nějaké texty někde překládat přímo ve zdrojových kódech. S diakritikou také není problém, jen je potřeba dohodit do hry české fonty.

 

Co se týká té konkurenční výhody, tak to už je na zvážení každého. Faktem je, že těch 5 let se to vůbec nikomu nepodařilo dotáhnout do konce, takže to vždy zůstalo jen u té propagace ve stylu "My aktivně překládáme do češtiny." či dokonce "My jsme český server a máme přeložené výpravy." Tedy 5 let a žádný server samostatně překlad nedokončil => je potřeba spolupracovat. Obecně lze ale odhadnout, že mezi stávajícími hráči třeba 90% hráčů češtinu z různých důvodů odmítá. Takže čeština je vhodná do samostatného světa pro nové hráče.

 

Jinak podle toho jak píšeš, tak to vypadá, že nějak moc neznáš dění kolem wowprekladu. Tedy doporučuji si prohlédnout pro motivaci toto video

. Aktuálně žádný wow server nenasazuje kompletní češtinu včetně klienta. Měsíc jsem to provozoval na HoF, ale ten už je zrušen. Tedy třeba se najde nějaký server, který se odhodlá provozovat samostatný český svět. Nechcete do toho jít vy? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po shlédnutí videa mám mnohem lepší názor na to, co jsi mi tu napsal. Osobně mě to prakticky téměř přesvědčilo. Další věc - kdybych mohl říct: "Ano, i já jsem se podílel na tom, aby jednoho krásného dne bylo WoW kompletně česky", shledávám jako dobrý nápad, že jsem pro českou WoW scénu udělal mnohem víc, než jen založil WoW server, na kterém se za tu dobu vystřídalo pár hráčů. Takže z tohoto hlediska bych do toho šel a možná i přemýšlel o překladech s tím, že to bude k dispozici všem serverům a že my budeme viset jako spousta dalších lidí, kteří se na tom podíleli, vymyslím si někde v poděkování nebo na tom webu, protože se musí nechat, že client jako takový už je slušně přeložený (takže ten efekt to už opravdu má) a zařadit se mezi ty lidi, kteří na tom nechali obří kus práce a přispět naším soudkem do díla, by nebylo zas až tak od věci. Já bych si osobně nedovolil vědomě krást někomu jeho práci, takže by to byla zároveň záminka k tomu, začít používat to, do čeho jsme přispěli i my naší troškou. Potvrzuji, že většina věcí se přesunula do databáze, to bych byl blbec, kdybych tady říkal A, když platí B. Další věc, která mě trápí je legalita zasahování do klienta. Štve mě, jako spoustu dalších administrátorů, kteří se zabývali EULA licencí, že blizzard zakazuje jakékoliv zasahování do klienta. Proto bych možná měl strach ten patch někde vytahovat na webu. Nejsem paranoidní, ale své jsem si taky zažil. Fakt je však ten, že freečka dělají Blizzardu neuvěřitelnou podporu prodeje, slušnou reklamu ve formě jakési časově neomezené "beta verze".

Položím dotaz - je blizzard zastoupen v ČR stále CDR?

Zpátky ale k těm textům. Zkusím zjistit, co si na serveru o tomhle budou myslet obyčejní hráči (chci vědět veškerá pro i proti než řeknu definitivně ano, nebo definitivně ne), protože to oni překládali. Já přeložil pár kusů (asi tak pod 30) na začátku, než se to vůbec rozběhlo, takže nechci abych řekl určitě ano, když mě to potom omlátí o hlavu celá naše komunita hráčů.

 

Doufám, že mě teď nesežerete za to, co jsem napsal v této reakci. Děkuji

Edited by Aristo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Princip je takový, že od vás se čeká, že si vytvoříš nový překladatelský tým za váš server a postupně vložíš vaše překlady pod svým jménem. Ty pak můžou využít i ostatní ve svých exportech a nebo se jim nebudou líbit a tak je nepoužijí. Celý systém nestaví na jednom dokonalém překladu, který amatéři nikdy nedokáží udělat, ale na mnoha variantách a mnoha názorech, které pak dohromady spojí a dokáží tak sestavit kompletní překlad. Celé to logicky bude probíhat ve dvou základních fázích, nejdříve přeložení všeho a v druhé pozdější fázi pak rozsáhlé opravy, korekce názvů, jmen, skloňování, kontextů a posouvání do lepší formy.

 

K reálnému nasazení u vás a názoru hráčů. Český svět jako takový vyžaduje jet naplno česky, tedy ne zároveň hráči anglicky a česky. Mangos má podporu pro locale a čeština by se mohla hodit i do třeba francouzštiny a pak by museli mít hráči francouzského klienta. Tedy cílem je na straně serveru nasadit překlady na ostro místo anglických. Na straně klienta pak budete vydávat váš balíček, kde ve hře tlačítka budou i odkazovat na váš server a budou se zobrazovat i vaše aktuality z webu. Tedy osobně doporučuju zřídit samostatný český svět spíše než se snažit navyklé hráče nutit ke změně. Udělat to jako volitelný svět ve vašem projektu s patřičnou podporou na webu. Jak jsem psal, momentálně nevím o žádném projektu, který by provozoval plný český svět jaký běžel svého času krátce na HoF.

 

Jinak co se týká upraveného klienta, tak to není o nic víc nelegální než samotný provoz free serverů. EULA pak porušují ovšem všichni hráči, kteří si klienta nainstalují a budou jej používat. Nakonec úpravou realmlistu také všichni porušují EULA.

 

Jinak pokud jde o názory hráčů, tak mnoho si jich lze přečíst i v komentářích na webu http://wow.herniweb.cz/novinky/wow-cesky/1/

Většinou jsou ohlasy záporné. Ale celé je to o tom dát lidem možnost, ne je nutit. Kdo nechce hrát česky nemusí.

 

Tedy provoz vlastního českého svět vám v tuto chvíli může dát konkurenční výhodu. V pozdějších fázích díky otevřenosti by takový svět mohlo mít mnoho projektů. Mimo to pak free servery nabízí něco co ani na ofíku není a to češtinu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ano, s touto myšlenkou se stotožňuji. Fakt je ten, že pokud přeložíme databázi a bude někdo mít anglického klienta a nebude chtít češtinu, nedovedu si představit, jak by se to řešilo. Český klient je fajn věc, rozhodně to podporuji, česky musí být ale i server a ne každý chce češtinu na svém serveru, kde hraje. Možnost volby tedy určitě ano, dávat to tam na tvrdo asi ne. To by zrovna tak jedny hráče přilákalo, a druhé odlákalo. Hádej jaké... Proto je fakt, že udělat druhý realm jen v češtině je asi lepší, jenže na to nemáme počet online. Těch nápadů na více realmů tu již bylo dost, jenže to musí podpořit samotní hráči a abych mohl udělat další realm, potřebuji minimálně ..řekněme 700 online na jednom realmu abych si mohl dovolit otevřít druhý. Kdokoliv mně s tím pomůže, podpoří, klidně do toho půjdu. S realizací, hardwarem, softwarem problém určitě nebude. Problémem budou jen ti hráči, kteří nejsou a trvale udržitelný rozvoj realmu, na který by se musel poskládat další team. I to by se dalo nějak zmastit, ale dokud nebudou hráči, tak nemá vůbec cenu nad něčím takovým uvažovat. To mě mrzí asi nejvíc. Další věc je projekt založit a pak ho udržet. Další věc je JAK ho udržet. Věřím v jedno nepsané pravidlo - nic není věčně. Stejně tak ani trvale udržitelný rozvoj freečka zkrátka nejde udržet na věky. A další věc : " Je to o lidech."

Edited by Aristo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak server udržet? To jsou poněkud filozofické debaty. Je to samozřejmě o lidech jako vše v realitě, ale váš projekt existuje už pěkných pár let stejně jako HoF existovalo zhruba čtyři roky od roku 2006 a udržet to bylo reálné dlouho. Tedy samozřejmě svět je dynamický a naše životy se mění, takže i můj se přesouval jinde a tedy jsme se rozhodl s hraním i serverem zkoncovat a osvobodit se. Ale toto není aktuálně tvůj problém a problém vašeho projektu a tedy není třeba se nad tím zamýšlet.

 

Co se týká provozu více světů a nějakého minima hráčů. Osobně v tom vůbec nevidím problém. Samozřejmě záleží, zda chceš mít jeden velký svět, kde však jsou hráči nuceni se přizpůsobit třeba jednomu nastavení xp, tak to se tu pak nemáme o čem bavit. Nevidím důvod, aby provoz komplet českého světa měl působit nějaký rozvrat druhého oblíbeného anglického světa. Mimo to wow je na ústupu a hráči jsou dnes náročnější a jejich věkový průměr je nižší, takže je potřeba se tomu nějak postavit. Samozřejmě to nemusí být druhý svět a může to být klidně samostatný český server s vlastním názvem, který nemusí být nutně navázán na 3Server. To už je na tvé volbě co od toho očekáváš a čeho vlastně chceš do budoucna dosáhnout. Cest je každopádně více...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Když už se bavíme o udržování serveru, chtěl jsem se podívat na náš server na servery.wowresource.eu a co nevidím, spam. Jenže když jsem ten spam chtěl promazat, zjistil jsem, že nemůžu. Takže bych se chtěl zeptat (je možné že jsem totálně slepý a přehlédl jsem to), kde lze smazat nebo nahlásit spam komentáře v reakci na server. Protože to bych stejně tak mohl začít spamovat komentáře na všech ostatních serverech a vůbec by mi nic za to nehrozilo. No a jak se tak koukám, tak jsou všechny servery docela slušně zaspamované. Minimálně v každém druhém co jsem se díval, tak se nachází nějaký spam na jiný server. Takže si pokládám otázku, má smysl si tam ten server nechat zařadit, když mi tam stejně budou v diskuzích spamovat na servery jiné? Jediné co můžu udělat je ten server smazat a vytvořit znovu, ale to přece není řešení.

 

EDIT by Aristo: Citace jsou od toho, aby někdo mohl reagovat na starý příspěvek, nikoliv na kopírování posledních příspěvků v topiku... a ještě při těch vašich referátech co si tu dopisujete. Potom je akorát stránka dlouhá a blbě se to roluje...

Edited by Aristo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tento srvr je good ... ide tam veľa vecí ... dobrá komunita ... pohoďácke gm a dev, ktoré vás nezakopú do zeme a nezabanujú hneď ako im napíšete jednu otázku ... len tých hráčov by mohlo byť viac ... ale zatial tých 100 stačí na zábavu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vela šťastia no, vypádate na fajn server..

Edited by Dendoo
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ještě před nedávnem jsem tam hrál, parádní lidé, počet hráčů tak akorát. Co říct, jen jediné, Doporučuji.

Šel bych hrát na Váš server, ale už s pár příteli hraji někde jinde.

 

Hodně štěstí a hodně úspěchů do budoucna.

 

PS:. Web se vám opravdu povedl. !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Po očku 3server sleduji už několik let, sem tam skočím na web, mrknu co je nového.

Moje první návštěva po dlouhé době mě docela překvapila, protože servery končí, nebo prožívají stádium klinické smrti když existují hodně dlouho, ale u vás to stále vypadá že je chuť tvořit něco nového a o server se starat. To se mi líbí, protože sám vím jak je těžké vytrvat v takové "řeholi", prakticky bez nároku na honorář a i nějaké uznání od hráčů pro který se to vlastně všechno dělá.

 

Líbí se mi nový web, manager všechno je pěkně přehledné jako nový hráč hned vím kam mám kliknout.

Všechno se jeví na první pohled profesionálně zvládnuto a má to hlavu a patu.

Samozřejmě se najdou i drobé chybky jako špatný link na pravidla u registrací nebo poněkud zvláštní datum u novinky na úvodní straně Armory (Vítej - 9-4-2013).

 

Chybí mi na stránce počet online hráčů, nemyslím si, že by to přitáhlo nové hráče lépe, než ukazatel s cifrou cca 70-120 nebo kolik u vás ve špičce hraje ... ale to je věc názoru.

 

VIP systémy všeobecně rád nemám, ale server z něčeho být živ musí, tak to beru jako nutné zlo.

 

Suma sumárum ikdyž neznám situaci in-game, působíte na mě jako velmi sympatický server u kterého má hráč alespoň nějakou jistotu, že o postavu příští týden nepřijde a že se o server někdo pěkně stará. Držím palce :)

 

P.S.: už dlouho jsem se jen tak nepřipojil jdo hry na nějaký freeserver :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

3server uz upadl, jen adminovi to jeste nedoslo :)

Ze 100 hracu pred rokem uz ma maximalne 3 online.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×